Redactia.ro
Home » Știri » Veste bună pentru două milioane de români. Săptămâna viitoare vor fi reîncărcate cardurile sociale

Veste bună pentru două milioane de români. Săptămâna viitoare vor fi reîncărcate cardurile sociale

card social

Marcel Boloş, Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, a declarat că începând cu data de 15 iunie va fi adăugată o nouă sumă de 250 de lei pe cardurile destinate achiziționării de alimente și mese calde. Această tranșă reprezintă un total de 600 de milioane de lei și va fi distribuită către toți cei 2,4 milioane de beneficiari eligibili. Ministrul a menționat, de asemenea, că în viitor, suma de sprijin acordată mamelor ar putea crește la 3.000 de lei și că va propune această măsură în cadrul Guvernului. Iată detaliile!

Veste bună pentru peste două milioane de români. Banii vor intra pe card săptămâna viitoare

Concret, începând cu data de 15 iunie, va fi transferată pe cardurile sociale o nouă tranșă în valoare de 250 de lei pentru alimente și mese calde, pentru toți beneficiarii, a fost anunțul făcut de către Marcel Boloș.

„Am primit zilele acestea zeci de mesaje din partea dumneavoastră despre măsurile sociale pe care Guvernul României le implementează din bani europeni. Cele mai multe dintre acestea îşi găsesc răspunsul în materialul de mai jos. Poate cel mai important anunţ este legat de data la care încărcăm o nouă tranşă de 250 de lei pe cardurile pentru alimente şi mese calde: de la 15 iunie vom transfera 600 de milioane de lei cătrei toţi cei 2,4 milioane de beneficiari eligibili”, a anunțat Marcel Boloș pe pagina de Facebook.

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş, menționează și existența cardurilor educaționale, pe care se încarcă suma de 500 de lei pentru achiziționarea de haine și rechizite. El precizează că au fost încărcate și ultimele 50.000 de carduri restante, asigurând astfel că peste 400.000 de copii vulnerabili din România au primit ajutorul în acest an școlar.

Suma alocată programului „Sprijin pentru nou-născuți ar putea crește

Potrivit ministrului, cardurile sunt încărcate o singură dată pe an. Marcel Boloş a adăugat că a primit mesaje de mulțumire de la beneficiari care au primit deja ajutorul încă din toamnă. De asemenea, el menționează că intenționează să crească suma de ajutor la 759 de lei începând de anul viitor.

„Referitor la tipurile de cheltuieli care sunt eligibile cu voucherul de 2.000 lei pe care l-am oferit prin programul „Sprijin pentru nou-născuţi”: pot fi achiziţionate produse precum: îmbrăcăminte, lenjerie, sac de dormit, scutece, produse pentru igienă (şampon, săpun, unguent), comprese sterile, termometru, lapte praf. Nu pot fi achiziţionate alimente. Închei cu o veste bună: din analizele noastre reiese că în următorii ani putem creşte valoarea sprijinului pentru mame la 3.000 de lei, aşa că voi propune această măsură în Guvern.”, a completat Marcel Boloș.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: