Redactia.ro
Home » Știri » Veste bună pentru pensionari. Cu cât vor crește pensiile românilor

Veste bună pentru pensionari. Cu cât vor crește pensiile românilor

Anunț important pensii

Conform proiectului de rectificare bugetară, care va fi analizat în ședința de vineri a Guvernului, pensiile vor crește cu 14%. Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu a anunțat joi că pensiile vor crește cu un procent cum nu a mai fost până acum.

Veste bună pentru pensionari. Cu cât vor crește pensiile românilor

Potrivit proiectului de modificare bugetară, începând cu 1 septembrie 2020 de propune valoarea punctului de pensie să fie majorată cu 14%, mai exact de la 1.265 lei la 1.442 lei.

Totodată, se propune majorarea începând cu aceeași dată a indemnizație minime sociale pentru pensionari, cu 14% de la 704 lei la 800 lei.

Mai mult, se propune ca măsura de aplicare devansată a nivelului de salarizare stabilit pentru 2022, pentru personalul cadrele didactice aflate la conducere și personalul de îndrumare și controlul din învățământ.

Măsurile aprobate vor conduce la reducerea semnificativă a necesarului de finanțare pentru majorarea pensiilor și salariilor personalului didactic, atât în anul 2020 cât și în anul 2021.

Ministrul Finanțelor, a anunțat noile măsuri

Ministrul Sănătății, Florin Cîțu a declarat joi că se vor aloca mai multe fonduri pentru majorarea punctului de pensie, dar și pentru Sănătate, Educație și pentru firmele aflate într-o situație dificilă.

Florin Cîțu a mai spus că, în opinia sa, România ar putea evita recensiunea economică. Pe de altă parte, Guvernul face o rectificare bugetară, după ce în prima jumătate a acestui an, statul a cheltuit cu 45 de miliarde de lei mai mult decât a încasat.

„Astăzi vă spunem că da, în România vom creşte pensiile. Valoarea punctului de pensie va avea cea mai mare creştere pe care am putut-o vedea vreodată. PSD nu a mărit niciodată pensiile cu această sumă”, a spus Cîțu.

Astfel, Guvernul a calculat că va cheltui cu peste 20 milioane de lei în plus pentru asistența socială până la sfârșitul acestui an. Criza generată de epidemia de coronavirus, a schimbat calculele Guvernului. Dacă în urmă cu patru luni, statul estima o pierdere bugetară de 6.7% din produsul intern brut, acum se presupune o pierdere de 8,6%.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: