Redactia.ro
Home » Știri » Veste bună pentru români! Alocaţiile vor intra de la 1 februarie majorate cu 20%

Veste bună pentru români! Alocaţiile vor intra de la 1 februarie majorate cu 20%

Veste bună pentru români! Alocaţiile vor intra de la 1 februarie majorate cu 20%

Alocațiile vor intra majorate cu 20% în luna februarie! Anunțul a fost făcut de Ministrul Muncii, Raluca Turcan. Cât va fi acum alocația? 

Alocaţiile vor intra de la 1 februarie majorate cu 20%

Ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Raluca Turcan, a declarat la postul public de televiziune că urmează să se stabilească dacă se va menține și a doua tranșă de 20%, mărire care ar putea avea loc în luna iulie sau august. Însă, următoarea majorare a alocațiilor depinde de decizia Parlamentului.

„Alocaţiile vor intra de la 1 februarie, adică de săptămâna viitoare, majorate cu 20%. Pentru calendarul de majorare a alocaţiilor avem o lege în Parlament şi vom vedea în Parlament dacă se menţine şi a doua tranşă de 20%”, a declarat Ministrul Muncii.

Alocaţiile vor intra de la 1 februarie majorate cu 20%! Mai mult, la finalul anului trecut, Raluca Turcan anunța pe pagina sa de Facebook că alocaţiile pentru copiii cu vârste între 2 şi 18 ani vor ajunge la suma de 214 lei pe lună, scrie Digi24.

„Alocaţiile pentru copii vor creşte cu 20% de la 1 ianuarie 2021, conform calendarului stabilit, exact cum am promis. Copiii cu vârste între 2 şi 18 ani vor primi, din ianuarie, 214 lei lunar”, scria ministrul Muncii pe internet.

Alocaţiile vor intra de la 1 februarie majorate cu 20%! Tot atunci, Raluca Turcan a precizat și că alocațiile pentru copiii până în doi ani și pentru copiii cu handicap, cu vârsta de maximum 18 ani, vor creşte la suma de 427 de lei pe lună: „Pentru copiii până în 2 ani şi copiii cu handicap până la 18 ani, cuantumul alocaţiei va fi de 427 de lei lunar”.

La cât a ajuns salariul minim pe economie

Guvernul a anunțat că salariul minim pe economie se majorează la 2.300 de lei, de la 2.230 de lei cât e acum. Decizia a fost luată în urma consultărilor cu reprezentanții Consiliului Național Tripartit pentru Dialog Social.

”Guvernul are în vedere creșterea salariului minim brut pe țară garantat în plată pentru anul 2021 cu un nivel care să depășească rata inflației, respectiv cu 70 de lei brut, de la 2.230 de lei la 2.300 de lei brut lunar.

Acest nivel a fost stabilit în contextul în care reprezentanții sindicatelor au solicitat creșterea salariului minim pe economie la 2.400 de lei lunar, iar cei ai patronatelor au solicitat înghețarea salariului minim pe economie la nivelul actual, cel puțin pentru primele luni ale anului viitor, argumentând situațiile dificile cu care se confruntă anumite sectoare economice. Hotărârea privind stabilirea salariului minim brut pe țară garantat în plată va fi adoptată în ședința Guvernului din 30 decembrie 2020”, a anunţat Executivul pe pagina sa de socializare.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: