Redactia.ro
Home » Știri » Veste bună pentru români! Persoanele care doresc să se vaccineze împotriva Covid-19 se pot deplasa şi după ora 22.00

Veste bună pentru români! Persoanele care doresc să se vaccineze împotriva Covid-19 se pot deplasa şi după ora 22.00

Veste bună pentru români! Persoanele care doresc să se vaccineze împotriva Covid-19 se pot deplasa şi după ora 22.00

Coordonatorul campaniei de imunizare împotriva SARS-CoV-2, Valeriu Gheorghiţă, a declarat că persoanele care doresc să se vaccineze împotriva COVID-19 se pot deplasa şi după ora 22,00. 

Persoanele care doresc să se vaccineze împotriva Covid-19 se pot deplasa şi după ora 22.00

Coordonatorul campaniei de imunizare împotriva SARS-CoV-2 a declarat că persoanele care se vaccinează nu vor mai fi restricționați să circule după ora 22:00.

“Există o menţiune expresă în Hotărârea Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă a Municipiului Bucureşti, chiar astăzi am vorbit cu domnul prefect, practic persoanele care se prezintă la vaccinare după ora 22,00 sunt exceptate de la această restricţie şi se pot prezenta la vaccinare. Nu ştiu dacă este nevoie neapărat de o adeverinţă în acest sens, dar, cu siguranţă, dovada de vaccinare va reprezenta acel document care atestă faptul că ai mers să te vaccinezi”, a explicat şeful CNCAV.

Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei de imunizare împotriva SARS-CoV-2, a fost întrebat dacă după ora 22,00 persoanele care merg să se vaccineze anti-COVID au nevoie de declaraţie. Acesta a spus că în hotărâre este specificată această exceptare.

”În acea hotărâre este specificată această exceptare, dar nu aş putea să vă spun dacă este nevoie sau nu de acea declaraţie”, a declarat Valeriu Gheorghiţă.

Renunțarea la măști în spațiile deschise și neaglomerate este posibilă de la 1 august

Ministrul Sănătății a declarat miercuri seara că este foarte posibil ca de la 1 august să renunțăm la măștile de protecție în spațiile deschise. Mai mult, aceasta a precizat că a discutat cu premierul Florin Cîţu ca persoanelor care sunt vaccinate să înceapă să le fie permisă mai multă libertate şi să revină cât mai repede la viaţa de dinainte de pandemie, iar de la 1 iunie să se poată sta fără mască în birouri, dacă toţi angajaţii din acel loc sunt vaccinaţi.

”Depinde unde renunţăm la mască. Încurajez şi eu renunţarea la mască în anumite condiţii, în afara spaţiilor închise, în locurile care nu sunt aglomerate şi pentru aceste zone termenul de 1 august cred că este unul fezabil. Am avut o discuţie pe această temă cu premierul Cîţu chiar astăzi şi am convenit că pe măsură ce înaintăm cu campania de vaccinare, persoanelor care sunt vaccinate să începem să le permitem mai multă libertate şi să revină cât mai repede la viaţa de dinainte de pandemie.

Una dintre aceste idei a fost tocmai această permisiune pentru cei care lucrează în birouri, dacă sunt toţi vaccinaţi dintr-un anumit spaţiu închis, să poată să nu poarte mască. Evident că înainte de a da liber la astfel de prevederi, va trebui să verificăm cu Institutul Naţional de Sănătate Publică şi cu specialiştii pe care îi avem în sănătate publică, dar (…) pare o idee fezabilă”, a declarat Mihăilă miercuri seara, la TVR1.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: