Redactia.ro
Home » Știri » Veste bună pentru români. Persoanele până la 64 de ani pot reveni în bănci și primesc 1.800 de lei

Veste bună pentru români. Persoanele până la 64 de ani pot reveni în bănci și primesc 1.800 de lei

Veste bună pentru români.

Veste bună pentru români. Persoanele de până la 64 de ani, care vor să se întoarcă la școală, vor primi bani de la stat. Mai exact, cei care au întrerupt cursurile învățământului obligatoriu, au ocazia să primească suma de 1.800 de lei, pentru că sunt dispuși să se reîntoarcă la școală.

Veste bună pentru români. Persoanele până la 64 de ani pot reveni în bănci și primesc 1.800 de lei

Veste bună pentru români. Dacă te numeri printre persoanele care au întrerupt cursurile școlare și vrei să revii în învățământ, există posibilitatea să primești 1.800 de lei de la stat. Potrivit Fundației Estuar, în parteneriat cu Direcția Generală de Asistentă Socială pentru Protecția Copilului Sector 6, Inspectoratul Școlar al Municipiului, Asociația Four Change și Școala 153, se va derula proiectul ”Aripi spre viitor”.

În acest proiect sunt așteptați să se înscrie copii și tineri cu vârste între 6 și 16 ani, care au abandonat școala din motive personale. De asemenea, și adulții cu vârste curprinse între 16 și 64 de ani, care au renunțat la școală, sunt așteptați să se înscrie în proiect.

Conform proiectului, pentru fiecare beneficiar, finalizarea unui ciclu de învățământ va fi răsplătit cu 1.800 de lei, cu titlul de subvenție și sprijin pentru continuarea studiilor. De asemenea, noul proiect le mai oferă persoanelor înscrise programe de educație parentală, servicii de consiliere și orientare a carierei, ateliere de educație nonformală centrare pe învățare prin experiență. ”Cu finanțare din fonduri europene nerambursabile, ”Aripi spre viitor” își propune reîntoarcerea în sistemul de educație și formare a unui număr de 500 de persoane cu domiciliul legal în Regiunea București-Ilfov, care au abandonat școala sau care nu au finalizat educația obligatorie”, anunță cei de la Pirmăria Sectorului 6.

Școlile unde vor avea loc cursurile sunt 161, 168 și 184, ciclu primar și gimnazial, Școlile Ienăchiță Văcărescu și Sfinții Voievozi, ciclu primar, Școala 162, ciclu gimnazial, Colegiul Tehnic Iuliu Maniu, ciclul liceal cu profil tehnic. Proiectul a apărut în ianuarie 2021 și se derulează timp de 32 de aluni, iar totalul finanțării este de 9.518.252 lei, dintre care 7.614.602 reprezintă fonduri europene nerambursabile. Restul banilor vin de la bugetul național și de la Primăria Sectorului 6.

De ce unii elevi nu vor la școală, fizic, ci să rămână online

După mai bine de un an de stat acasă, mulți elevi preferă în momentul de față să continue cursurile online. Întoarcerea la cursuri în format fizic îi neliniștește pe unii dintre elevi.

Psihologul Daniel David, rectorul Universității Babeș-Bolyai din Cluj Napoca a explicat care sunt motivele. „Sunt multe explicații, în primul rând, oamenii se comportă într-un fel sau altul fiindcă le aduce un beneficiu. Aici, beneficiul este de două tipuri: s-ar putea să fie implicată o recompensă, adică așa cum am mai spus copiii se simt confortabil făcând orele de acasă, se simt mai siguri pe ei la examinare poate fiindcă examenele sunt mai simple, și așa mai departe. Alte recompense sunt legate de faptul că evităm ceva neplăcut, de multe ori școala nu este un cadru în care copiii merg cu plăcere„, a spus specialistul.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: