Redactia.ro
Home » Știri » Veste bună pentru România. Anunțul făcut de Alexandru Rafila

Veste bună pentru România. Anunțul făcut de Alexandru Rafila

Veste bună pentru România

Medicul Alexandru Rafila a vorbit miercuri despre vaccinul anti-covid. Potrivit acestuia, România este posibil să producă un vaccin eficient. Totodată, președintele Societății Române de Microbiologie a menționat și cât va costa acest vaccin.

Veste bună pentru România. Anunțul făcut de Alexandru Rafila

Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie a vorbit miercuri în cadrul emisiunii Matinal de la Radio România Actualități despre posibilitatea realizării un vaccin produs în România.

În acest sens, medicul a declarat că există posibilitatea ca România să producă un vaccin eficient care să combată infectarea cu noul coronavirus, dar acest lucru necesită multă muncă.

În momentul în care o să avem informații legate de o astfel de evoluție a unui vaccin produs în România, sigur că ar fi îmbucurător, dar necesită nu numai foarte multă muncă, ci și foarte multe investiții. Uniunea Europeană chiar a investit foarte mult în cercetarea acestor vaccinuri, tocmai pentru a avea acces precoce la o eventuală producție”, a declarat președintele Societății Române de Microbiologie.

Cât va costa un vaccin anti-covid produs în România?

Totodată, Alexandru Rafila a vorbit și despre un posibil preț al vaccinului anti-covid. Acesta a menționat că vaccinurile oferite de Uniunea Europeană vor avea un preț apropiat de cel de producție, iar asta înseamnă 2-3 dolari pe zi.

Companiile care își vor dezvolta pe cont propriu vor oferi vaccinul la prețuri în jur de 20-30 de dolari o doză. „Sigur că aceste costuri de cercetare trebuie acoperite și, atunci, ele trebuie acoperite fie din surse guvernamentale, și vaccinul va fi mai ieftin, fie din surse private, și atunci, în mod natural, vaccinul va fi mai scump”, a mai spus Alexandru Rafila.

Nelu Tătaru a vorbit marți despre cele 10 milioane de doze de vaccinuri anti-covid pe care România le-a cerut de la UE. Potrivit acestuia, exista șansa ca la începutul anului viitor acest vaccin să intre deja pe piață, iar în a doua jumătate a anului 2021 să fie folosite de populație.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: