Redactia.ro
Home » Știri » Când ar putea fi disponibil vaccinul împotriva COVID-19. Anunțul comisarului european pentru Sănătate

Când ar putea fi disponibil vaccinul împotriva COVID-19. Anunțul comisarului european pentru Sănătate

Vaccinul împotriva COVID-19

Stella Kyriakides a declarat duminică că există șanse bune ca un vaccin împotriva noului coronavirus să apară până la sfârșitul anului 2020.

Deja România a cerut 10 milioane de doze de vaccin împotriva COVID-19 de la Uniunea Europeană.

Când ar putea fi disponibil vaccinul împotriva COVID-19. Anunțul comisarului european pentru Sănătate

Potrivit Agerpres, comisarul european pentru Sănătate, Stella Kyriakides a precizat că există posibilitatea să apară un vaccin împotriva noului coronavirus până la sfârșitul anu7lui 2020.

Cu toate astea, comisarul european a menționat că acest vaccin nu poate rezolva toate problemele într-o zi, dar ar permite revenirea la o viață normală a tuturor oamenilor. „Chiar dacă este riscant în acest moment să facem predicţii, avem nişte indicii bune că un vaccin candidat ar putea fi disponibil până la sfârşitul acestui an sau începutul anului viitor”, a declarat Kyriakides.

Totodată, aceasta a remarcat un număr crescendent de focare mai mici sau mai mari de COVID-19 în mai multe țări din Uniunea Europeană.

Astfel, Stella Kyriakides le-a recomandat guvernelor să apeleze la izolarea rapidă a sursei de infecție la nivel local cu ajutorul testelor, urmărirea contactelor și izolarea imediată a persoanelor infectate.

România a cerut 10 milioane de doze de vaccin împotriva COVID-19 de la UE

Nelu Tătaru a anunțat recent că România așteaptă de la Uniunea Europeană 10 milioane de doze de vaccin anti-COVID-19.

Odată aduse, vor fi vaccinate persoanele care fac parte din categoriile cele mai expuse, precum persoanele în vârstă, cadrele medicale și persoanele care au boli grave.

„Am făcut o solicitare de 10 milioane. Am vrut să asigurăm măcar pentru 50% din populaţie. Să vedem cât vom primi de la nivelul Uniunii Europene din această cantitate cerută”, a declarat ministrul.

Cert este faptul că toate statale din Uniunea Europeană încearcă să se treacă pe listă pentru a beneficia de aceste vaccinuri. În momentul de față, în lume sunt peste 20 de variante de vaccin în faze avansate de testate pentru COVID-19.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: