Redactia.ro
Home » Știri » Veste bună pentru românii care se întorc din străinătate! Pot primi bani de la statul român

Veste bună pentru românii care se întorc din străinătate! Pot primi bani de la statul român

Veste bună pentru românii care se întorc din străinătate! Pot primi bani de la statul român

Românii plecați în străinătate au primit vești bune de la statul român! Aceștia pot primii o suma uriașă de bani dacă se întorc în țară!

Veste bună pentru românii care se întorc din străinătate! Pot primi bani de la statul român

Statul român își dorește să-i aducă înapoi în țară pe tinerii dornici de muncă. Astfel că, cei care lucrează în străinătate în domeniul agriculturii vor primi de la stat până la 50 de mii de euro, bani nerambursabili, pentru a dezvolta o afacere în agricultură.

Pentru a beneficia de acești bani, solicitanții trebuie să aibă sub 41 de ani și să fi lucrat măcar trei luni în domeniul agricol într-o fermă din altă țară europeană.

Sesiunea de depunere a cererilor de finanțare a tinerilor fermieri din diaspora este deschisă până pe 5 iulie. În total sunt disponibile 20 de milioane de euro, iar banii sunt acordați în două tranșe: 75% din sumă la semnarea contractului de finanțare, iar diferența de 25% după implementarea planului de afaceri.

”Este pentru prima oară când avem o alocare distinctă pentru tinerii fermieri care se întorc din străinătate. La nivelul județului Bihor am încheiat 4 contracte din cele 10 care s-au semnat, sau se vor semna în cursul acestei săptămâni la nivel național”, a declarat Cristian Buzlea, director AFIR Bihor.

Primele contracte de finanțare au fost deja semnate

Primele contracte de finanțare au fost deja semnate. În Bihor, patru tineri fermieri așteaptă banii care vor pune bazele unui nou început la noi în țară, scrie Digi24.

Andrei și Mircea sunt doi tineri din comuna Borod, cu vârste sub 30 de ani, care au lucrat împreună în ferme agricole din Austria și Marea Britanie. Au aflat de oportunitatea de a accesa fonduri europene nerambursabile, așa că au decis să se întoarcă în țară și să își deschidă fiecare propria afacere. Pentru că au plantații mici, atât Andrei cât și prietenul său vor primi câte 40 de mii de euro.

”Am vrut să vin să lucrez în țară la mine, să nu lucrez pentru altcineva. Un hectar și 80 de ari de fasole în câmp și 5 ari de zmeură”, a povestit fermierul Andrei Venter.

”Eu de când mă știu lucram tot timpul. Dacă tot am ocazia și s-a ivit măsura și cu întoarcerea acasă, am zis să profit de ea”, a declarat fermierul Mircea Caba.

Cei doi tineri spun că în străinătate lucrau până la 14 ore pe zi. Dar dorul de casă era și mai istovitor decât munca.

”Cel mai greu îi când îi lași pe părinți. Munca fizică nu ar fi o problemă, crescând la țară. Nu era ceva wow, atâta că psihicul te doboară acolo”, a mai spus Mircea Caba.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: