Redactia.ro
Home » Știri » Veste șoc pentru șoferi! Anumite combinații de litere vor fi interzise pe plăcuțele de înmatriculare

Veste șoc pentru șoferi! Anumite combinații de litere vor fi interzise pe plăcuțele de înmatriculare

permis

Noul cod rutier vine cu schimbări majore pentru șoferii din românia. Se pare că acesta nu va mai permite combinații de numere de înmatriculare care pot să facă dificilă depistarea unor mașini în trafic.

Veste șoc pentru șoferi! Anumite combinații de litere vor fi interzise pe plăcuțele de înmatriculare

Noul cod rutier nu va mai permite combinații de numere de înmatriculare care pot să facă dificilă depistarea unor mașini în trafic. Există peste 1500 de combinații de acest fel acum, care nu se vor mai folosi în România. Numere amuzante, numere obscene, asocieri de litere repetitive nu se vor mai regăsi.

Autoritățile vor să interzică și combinațiile care încep cu litera „i” sau „o”, pentru că pot fi confundate cu cifrele 1 și 0. Totodată, vor fi interzise și combinațiile cu trei de ”o” și trei de ”i”, pentru că pot fi identificate foarte greu în trafic, scrie Antena 3.

Persoanele care în prezent au astfel de numere de mașină le vor putea folosi în continuare până la radierea mașinii sau până când o vor vinde. Noul proprietar va trebui să schimbe numărul mașinii restricționat. Totuși, cei care își doresc un număr preferențial pot achita la DRPCIV o taxă de 45 de lei, plus toate costurile de producție a plăcuțelor respective.

Ce probleme de sănătate vor anula 100 % permisul auto

Codul Rutier arată ce boli sunt incompatibile cu permisul de conducere, iar acestea sunt destul de multe la număr. La începutul anului, au fost aduse mai multe schimbări Codului Rutier, iar printre acestea se află și frecvența vizitelor medicale. Astfel, încă de atunci s-a întocmit un nou control medial ce trebuie efectuat, iar cine îl pică nu are dreptul să mai conducă.

Examinarea medicală despre care este vorba este cea din ordinul Ministerului Sănătăţii nr. 1428/2019, în care se vorbește despre examenul de pneumologie. Astfel, acesta trebuie să depisteze apneea de somn, iar în cazul în care aceasta există, șoferul respectiv nu mai poate conduce niciun autovehicul.

Există o listă cuprinzătoare cu boli care sunt incopatibile cu dreptul de a conduce. Este vorba despre problemele cu vederea, handicapul locomotor (în cazul în care acesta nu este dovedit cu un aviz de la medic care să ateste că se poate conduce), afecțiunile cardiovasculare, diabetul zaharat și afecțiunile neurologice.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: