Redactia.ro
Home » Stil de viață » Cod Rutier. Ce probleme de sănătate vor anula 100 % permisul auto

Cod Rutier. Ce probleme de sănătate vor anula 100 % permisul auto

Cod Rutier

Calitatea de șofer este incompatibilă cu anumite boli, după cumarată un Ordin al Ministerului Sănătății. Așadar, nu oricine poate fi șofer, pentru că există anumite boli ce fac imposibil să poți obține sau redobândii permisul de conducere.

Ce probleme de sănătate te pot lăsa din șofer, pieton

Codul Rutier 2020 arată ce boli sunt incompatibile cu permisul de conducere, iar acestea sunt destul de multe la număr.

La începutul anului, au fost aduse mai multe schimbări Codului Rutier, iar printre acestea se află și frecvența vizitelor medicale. Astfel, încă de atunci s-a întocmit un nou control medial ce trebuie efectuat, iar cine îl pică nu are dreptul să mai conducă.

Examinarea medicală despre care este vorba este cea din ordinul Ministerului Sănătăţii nr. 1428/2019, în care se vorbește despre examenul de pneumologie. Astfel, acesta trebuie să depisteze apneea de somn, iar în cazul în care aceasta există, șoferul respectiv nu mai poate conduce niciun autovehicul.

Dacă ai una dintre aceste boli nu mai ai dreptul de a conduce

Există o listă cuprinzătoare cu boli care sunt incopatibile cu dreptul de a conduce. Este vorba despre problemele cu vederea, handicapul locomotor (în cazul în care acesta nu este dovedit cu un aviz de la medic care să ateste că se poate conduce), afecțiunile cardiovasculare, diabetul zaharat și afecțiunile neurologice.

Vederea

Este clar și de la sine înțeles că persoanele care ua probleme cu vedere nu pot șofa pentru că nu ar fi nici ele, nici ceilalți participanți la trafic în siguranță. Nici persoanele cu sensibilitate la contraste nu pot conduce.

Diabetul zaharat

Persoanele care au diabet zaharat și suferă de hipoglicemie acută nu pot obține permisul de conducere și nici nu îl pot reînnoi. Totuși, cei care au tratament medicamentos pot obține permisul pe baza unui aviz medical.

De asemenea, cei care suferă de epilepsie nu pot avea permis de conducere.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: