Redactia.ro
Home » Monden » Veste tristă pentru Anca Ţurcaşiu: medicii i-au spus că nu există remediu pentru boala sa / De ce afecțiune suferă

Veste tristă pentru Anca Ţurcaşiu: medicii i-au spus că nu există remediu pentru boala sa / De ce afecțiune suferă

Anca Țurcașiu a fost diagnosticată cu o boală în urmă cu mai mulți ani, iar, după alte investigaţii medicale, specialiştii i-au spus că nu există remediu pentru afecţiunea ei.

Artista a observat o inflamație articulară, iar mai apoi a mers direct la medic. Acolo a primit diagnosticul. Medicii i-au spus atunci că este vorba despre o boală autoimună, tiroidită hashimoto.

I s-a spus să renunţe la lactate

Medicii i-au transmis vedetei că nu există remediu pentru ea, însă vedeta a continuat să caute un tratament. Unii specialiști i-au spus să renunțe la lactate, dar și la carne. Deși carnea nu era o problemă, renunțarea la lactate nu era deloc ușoară.

Astfel, Anca Ţurcaşiu a eliminat lactatele din alimentație, iar de atunci nu a mai avut nicio problemă. Astfel, vedeta duce un stil de viață destul de strict când vine vorba de alimentație, fără carne, dar și fără lactate.

După ce a plecat de acasă și și-a luat viața în mâini, a decis să nu mai consume carne, menționând că niciodată nu a făcut asta de plăcere, ci doar obligată de mama sa.

Eu la 20 de ani am renunțat să mănânc carne, pentru că m-am născut o persoană căreia nu i-a plăcut carnea, adică eu nu am fost carnivoră de când mă știu.

Mama m-a forțat să mănânc carne toată copilăria, a fost un chin pentru mine. Când am plecat de acasă, la 20 de ani, evident că nu am mai mâncat, natural. Nu pentru că iubesc animalele sau știi cum se declară.

Iubesc foarte mult animalele, dar nu am avut o problemă din asta să nu mănânc carne sau pentru că e sănătos, nesănătos. E adevărat că am citit multe cărți despre până să renunț, dar aduse de afară, pe vremea lui Ceaușescu, imaginează-ți că nu era la noi literatură de specialitate”, a afirmat Anca Țurcașiu.

Ce este tiroidita hashimoto

Tiroida Hashimoto este o afecțiune autoimună, fiind și principala cauză a hipotiroidismului. În tiroida Hashimoto, sistemul imunitar produce anticorpi care atacă în mod eronat glanda tiroidă, aspect ce conduce la umflarea și inflamarea tiroidei; astfel, tiroida nu va mai funcționa corect, nu va mai produce cantitatea suficientă de hormoni și se va instala hipotiroidismul.

Diagnosticul de tiroidă Hashimoto se stabilește în baza istoricului medical, al examenului clinic și analizelor de sange. Pacienții cu tiroidă Hashimoto nu au neapărat nevoie de tratament, însă medicul este cel care va stabili dacă se recomandă sau nu medicația.

Secretul frumuseţii, la 53 de ani

Anca Ţurcaşiu spune că nu are prea multe secrete de frumusețe și că abia acum învață să își îngrijească trupul, dar și sufletul.

Sportul m-a ajutat să mă întrețin. Eu am făcut și sport de performanță, în copilărie. Sunt niște lucruri pe care le-am dobândit. Plus disciplina meseriei, pentru că, a fi actor înseamnă să fii foarte disciplinat și foarte coerent în ceea ce faci.

Nu ai voie să te lași pe o ureche, pentru că nu mai încapi în rochii după. Mi s-a întâmplat o dată într-un musical, jucam în musicalul Rebeca, la Teatrul Național de Operetă și cabiniera mea încerca să îmi tragă fermoarul la corset și nu știam ce să-mi mai strâng ca să-l poată închide și mă tot plângeam că m-am îngrășat. Și ea, ca să fie drăguță, îmi spunea că sunt doar puțin balonată.

Nu ai voie, pentru că trebuie să încapi în ținutele alea. Nu poți să-ți schimbi rochiile de la „Mamma Mia”, din trei în trei luni. E absolut normal ca atunci când joci un personaj, trebuie să păstrezi caracteristicile lui. Fac sport de cinci, șase ori pe săptămână”, a mai spus aceasta, preluată de spectacola.ro.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: