Redactia.ro
Home » Știri » Vestea dimineții despre Simona Halep! Ion Țiriac ia atitudine în cazul tenismenei: „E inadmisibil! Atât de tâmpită nu poate să fie”

Vestea dimineții despre Simona Halep! Ion Țiriac ia atitudine în cazul tenismenei: „E inadmisibil! Atât de tâmpită nu poate să fie”

Vestea dimineții despre Simona Halep! Ion Țiriac ia atitudine în cazul tenismenei: „E inadmisibil! Atât de tâmpită nu poate să fie”

Vestea dimineții despre Simona Halep! Ion Țiriac ia atitudine în cazul tenismenei. Iată detaliile!

Ion Țiriac sare în apărarea Simonei Halep

Ion Țiriac, fost tenismen și manager sportiv român, a vorbit recent despre cazul de dopaj al jucătoarei de tenis Simona Halep, care a fost suspendată provizoriu după ce a fost testată pozitiv pentru Roxadustat la US Open în 2022.

Țiriac dorește ca Federația Internațională de Tenis (ITF) să ia măsuri în cazul Simonei Halep. Acesta a criticat amânările în cazul jucătoarei de tenis. El a afirmat că manipularea care se face în lumea sportului este impermisibilă și că pozitiv e pozitiv, dar a luat apărarea Simonei Halep spunând că ea nu s-ar fi dopat niciodată în mod conștient.

„Se antrenează în fiecare zi, acolo la mine, la «Stejarii», de parcă ar trebui să joace mâine. Dar îmi tot spune că nu, că iar au amânat-o. După părerea mea, această manipulare care se face în lumea sportului este impermisibilă. Dacă tu ești declarat pozitiv atât în proba A, cât și în proba B, ești pozitiv. Eu am fost unul dintre cei cinci care au format legislația WADA, în anii 2000.

Pozitiv e pozitiv. Dacă cinci te țin cu gura deschisă și al șaselea îți bagă ceva pe gură, ești pozitiv. Dar ăia sunt criminali și nu poți să fii considerat vinovat. Așa și cu Simona Halep. La 31 de ani, la US Open, unde niciodată nu a fost as, știind că a fost verificată cu trei zile înainte, după meci, după ce iese de pe teren… atât de tâmpită nu poate să fie Simona. Nu doar Simona, care e o fată inteligentă, ci nimeni!”, a spus el, relatează sport.ro.

În plus, Țiriac a declarat că este o probă care arată 0,00%, ceea ce ridică întrebarea de ce Federația Internațională și tribunalele o țin atâta timp. El se întreabă cine va fi găsit vinovat, dacă cumva Simona Halep nu e vinovată, sau este vinovată indirect, de toate aceste luni în care un profesionist a fost oprit să își facă meseria.

„Se pare că au și găsit cam de unde vine. Mai mult decât atâta, este o probă care arată 0,00 nu știu cât la sută. De ce Federația Internațională și tribunalele o țin atâta? Cine o să fie responsabil, dacă cumva Simona Halep nu e vinovată, sau este vinovată indirect, de toate aceste luni în care un profesionist a fost oprit să își facă meseria?”.

Reacția ITF după interviul Simonei Halep pentru Tenis Majors

Vineri, 28 aprilie 2023, Federaţia Internaţională de Tenis (ITF)  a anunțat că nu este implicată în judecarea cazului de dopaj al Simonei Halep, Programul Antidoping în Tenis fiind condus şi aplicat de Agenția Internațională pentru Integritatea Tenisului (ITIA). Agenția Internațională pentru Integritatea Tenisului a reamintit că procedura este „în curs” în acest caz, în conformitate cu Codul Antidoping Mondial, relatează agenția de presă Reuters.

„ITF nu are nicio implicare în desfăşurarea acestui caz deoarece Programul Antidoping în Tenis este condus şi aplicat de Agenţia Internaţională pentru Integritatea Tenisului (ITIA), în numele ATP, WTA, ITF şi al turneelor de Grand Slam”, este mesajul postat, vineri, pe contul de Twitter al instituției respective.

La rândul ei, Agenţia Internaţională pentru Integritatea Tenisului (ITIA) a reamintit că procedura este „în curs” în acest caz, în conformitate cu Codul Antidoping Mondial, relatează agenția de presă Reuters.

Sursa foto: Dreamstime, Capital.ro

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: