Redactia.ro
Home » Știri » Vești bune înainte de Paște pentru Elena Udrea! Fostul ministru a scăpat de acuzațiile din dosarul Hidroelectrica

Vești bune înainte de Paște pentru Elena Udrea! Fostul ministru a scăpat de acuzațiile din dosarul Hidroelectrica

Vești bune înainte de Paște pentru Elena Udrea! Fostul ministru a scăpat de acuzațiile din dosarul Hidroelectrica

Vești bune înainte de Paște pentru Elena Udrea! Fostul ministru a scăpat de acuzațiile din dosarul Hidroelectrica. Statul ar urma să-i confiște 3,4 milioane de euro. Iată toate detaliile!

Elena Udrea a scăpat de acuzațiile din dosarul Hidroelectrica

Elena Udrea a primit vești bune cu câteva zile înainte de Paște: Curtea de Apel București a decis marți încetarea procesului penal împotriva sa în dosarul Hidroelectrica, unde era acuzată de mită în valoare de cinci milioane de dolari. Cu toate acestea, instanța a hotărât confiscarea sumei de 3,4 milioane de euro de la Udrea. Decizia nu este, totuși, definitivă.

În dosarul Hidroelectrica, fostul Ministru al Transporturilor era acuzat de influență și spălare de bani, fiind acuzată că ar fi primit mită de la omul de afaceri Bogdan Buzăianu. În prezent, Elena Udrea se află în închisoare, după ce a fost condamnată la șase ani în dosarul Gala Bute. Argumentând că faptele pentru care Elena Udrea era acuzată s-au petrecut cu 12 ani în urmă și ar fi trebuit să fie prescrise, avocații ei au cerut încetarea procesului penal. Judecătorii au luat decizia de a închide cazul în conformitate cu această cerință legală, ca urmare a unei hotărâri emise de Curtea Constituțională a României:

„Sentinţa penală nr. 66/F din 11 aprilie 2023 – În temeiul art.396 alin.1, 6 rap. la art.16 alin.1 lit.f teza a II-a din Codul de procedură penală cu aplic. art.5 din Codul penal, încetează procesul penal faţă de inculpata Udrea Elena-Gabriela (date), cu privire la infracţiunile de trafic de influență și spălarea banilor, ca efect al împlinirii termenului de prescripţie generală a răspunderii penale”, a stabilit Curtea de Apel București, notează Libertatea.ro.

Instanța a solicitat confiscarea sumei de 3, 4 milioane de dolari de la Elena Udrea

Conform hotărârii luate astăzi de Curtea de Apel București, Instanța a solicitat confiscarea sumei de 3, 4 milioane de dolari de la Elena Udrea

Dispune confiscarea specială de la inculpata UDREA ELENA-GABRIELA a sumelor de 2.500.000 de euro, respectiv 900.000 de euro”, adică un total de 3,4 milioane de euro, arată Curtea de Apel în sentință.

Ce sumă a primit Elena Udrea mită în 2011

Conform DNA, în anul 2011, prin intermediari, omul de afaceri Bogdan Buzăianu i-a făcut Elenei Udrea promisiunea de a primi suma de 5 milioane de dolari pentru a exercita influența asupra factorilor de decizie din cadrul Ministerului Economiei și Hidroelectrica, în vederea menținerii, în condițiile deja negociate, a contractelor pe care societatea omului de afaceri le încheiase cu compania producătoare de energie.

Din suma promisă, inculpata a primit, în noiembrie 2011, în scopul arătat, prin intermediari, 3.800.000 de dolari, dar şi o creanţă de 900.000 de euro; creanţa reprezenta o sumă pe care o firmă a omului de afaceri o împrumutase unui terţ şi care era garantată cu părţi sociale ale unei societăţi comerciale care deţinea două publicaţii”, susţineau procurorii la vremea respectivă.

 

Sursa foto: Arhivă

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: