Redactia.ro
Home » Știri » Vești bune pentru elevi! Vor putea călători gratuit cu trenul și cu metroul. Ce criterii trebuie să îndeplinească

Vești bune pentru elevi! Vor putea călători gratuit cu trenul și cu metroul. Ce criterii trebuie să îndeplinească

Traficul feroviar perturbat: Intervenții urgente după deraierea unei locomotive

O veste importantă pentru toți elevii din România! Aceștia pot călători gratuit cu trenul, indiferent de distanță. Află de unde au posibilitatea să obțină bilete gratuit elevii din țara noastră și care sunt documentele necesare pentru a le putea achiziționa în articolul de mai jos!

Vești bune pentru elevi! Vor putea călători gratuit cu trenul și cu metroul

Pe parcursul anului școlar 2023-2024, elevii din România au posibilitatea să beneficieze de bilete gratuite pentru călătoriile cu trenul, indiferent de distanță, la clasa a II-a. Această decizie a fost luată prin Hotărârea de Guvern, care a fost supusă consultării de către Ministerul Educației din România. Conform acestui document, elevii din țara noastră vor avea dreptul la o reducere de 100% pentru biletele de tren din transportul feroviar intern, dar și pentru transportul naval. Pentru a călători în vagonul cușetă, vagonul de dormit sau în clasa I, elevii care doresc aceste opțiuni vor trebui să achite diferențele de tarif corespunzătoare.

„Pentru călătoria la vagon de dormit, vagon cuşetă sau la clasa I, elevii vor plăti integral următoarele diferenţe tarifare: diferenţă de clasă, tarif de rezervare clasa I, supliment de pat/cuşetă, după caz”, se menționează în proiectul de act normativ.

Pe durata întregului an școlar, elevii vor putea obține bilete gratuite și pentru călătoriile cu metroul, cu condiția să dețină un abonament lunar. Aceste abonamente pentru copii vor fi eliberate la casele de bilete de la stațiile de metrou din București, în urma confirmării sau validării carnetului de elev.

Ce documente trebuie să prezinte elevii pentru a putea circula gratuit

În conformitate cu proiectul de Hotărâre de Guvern, emiterea biletelor gratuite de călătorie și a abonamentelor lunare pentru elevi va fi realizată în concordanță cu reglementările în vigoare și conform politicii fiecărui operator de transport, după cum urmează:

  • din punctele de vânzare ale operatorilor de transport feroviar. În această situație, este necesar un document școlar al elevului, precum: cardul național de elev în vigoare; o adeverință eliberată de instituția de învățământ; carnetul sau legitimația elevului, care să conțină informații precum numele, prenumele, CNP-ul, numărul matricol și viza pentru anul școlar curent; o adeverință emisă de instituția de învățământ care să ateste statutul de elev; o adeverință colectivă pentru grupurile de elevi, în cazul în care călătoria se face în grup; această adeverință trebuie să fie semnată de conducătorul instituției de învățământ și să conțină ștampila unității de învățământ.

 

  • Din locațiile în care sunt amplasate automate pentru vânzarea legitimării de călătorie, prin intermediul serviciilor online, elevii pot obține biletele, dar doar după confirmarea statutului lor. Confirmarea poate avea loc în următoarele moduri: online, prin verificarea datelor din baza de date transmisă de Ministerul Educației către Autoritatea pentru Reforma Feroviară, iar această informație este pusă la dispoziția operatorilor de transport feroviar; sau la casa de bilete a operatorului de transport, printr-unul dintre documentele menționate anterior.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: