Redactia.ro
Home » Știri » Vești bune pentru pensionari! Ei vor avea de câștigat în urma recalculării din septembrie: ”Avem o certitudine clară”

Vești bune pentru pensionari! Ei vor avea de câștigat în urma recalculării din septembrie: ”Avem o certitudine clară”

Pensiile intră pe card

Un viitor promițător se profilează la orizont pentru o categorie de pensionari din România, în urma unor schimbări semnificative anunțate în sistemul de pensii. Daniel Baciu, președintele Casei Naționale de Pensii, a adus vești bune pentru pensionari, subliniind că procesul de recalculare a pensiilor a intrat într-o fază crucială.

Cu odată cu publicarea Normelor de aplicare pentru noua Lege a Pensiilor în Monitorul Oficial, se va semna și contractul pentru softul destinat recalculării pensiilor, marcând un pas important în modernizarea și eficientizarea sistemului.

Vești bune pentru pensionari

Implicarea noii tehnologii în procesul de recalculare este o veste bună, mai ales că dosarele de pensii au fost deja introduse în sistem într-o proporție impresionantă de peste 90%. Aceasta înseamnă că recalcularea, care va fi efectuată de către toate casele de pensii la nivel național, este pe cale să devină o realitate palpabilă pentru mulți pensionari.

O altă garanție oferită de Daniel Baciu este că nicio pensie nu va scădea în urma acestui proces. Mai mult, pensionarii cu venituri modeste pot aștepta creșteri semnificative ale pensiilor lor, o schimbare binevenită care va aduce o ameliorare considerabilă în standardele lor de viață. Procentele de creștere vor varia de la un pensionar la altul, bazându-se pe mai mulți factori individuali, însă existența unor tabele orientative oferă o imagine de ansamblu asupra modului în care se vor reflecta aceste ajustări.

„În perioada următoare, vom semna contractul subsecvent cu firma care asigură mentenanța sistemului informatic integrat al Casei Naționale de Pensii care prevede realizarea softului informatic necesar recalculării pensiilor conform noii legi.

Suntem în linie dreaptă, știm ce avem de făcut și cum trebuie făcut astfel încât la 1 septembrie pensionarii să-și primească drepturile legitime după o viață de muncă.

(…) Avem o certitudine clară care era stabilită deja prin lege, și anume faptul că nicio pensie nu va scădea în urma recalculării, majoritatea pensiilor vor avea creșteri, unele chiar substanțiale, aici mă refer la pensiile mici cu un stagiul de cotizare mare”, este mesajul transmis de președintele Casei Naționale de Pensii, Daniel Baciu, pe pagina de Facebook.

Cine va beneficia de pensia mărită

În plus, noile prevederi vor lua efect de la 1 septembrie, moment în care legea pensiilor va fi implementată cu totul, inclusiv noua formulă de recalculare. Aceasta aduce cu sine o abordare reînnoită și mai echitabilă, sub umbrela Legii 360/2023, care reglementează sistemul de pensii publice din România începând cu acest an.

Printre cei mai avantajați de această recalculare se numără pensionarii care au acumulat peste 25 de ani de muncă. Acest segment de populație va beneficia de puncte bonus pentru fiecare an lucrat peste limita stabilită, o măsură menită să încurajeze prelungirea activității profesionale și să recompenseze contribuția îndelungată la sistemul de pensii.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: