Redactia.ro
Home » Știri » Vești bune pentru profesori! Câți bani vor încasa cei care vor scana lucările la Evaluarea Națională

Vești bune pentru profesori! Câți bani vor încasa cei care vor scana lucările la Evaluarea Națională

Declarația surprinzătoare a unei eleve care a avut media 10 la Evaluarea Națională

Ministrul Educației, Ligia Deca, a anunțat recent propunerea de majorare a sumelor acordate asistenților care au atribuții suplimentare în procesul de evaluare digitalizată a examenelor naționale. Această inițiativă vizează recunoașterea și recompensarea eforturilor suplimentare depuse de acești asistenți, în contextul implementării noilor tehnologii în sistemul de învățământ.

Majorarea cuantumului sumelor acordate asistenților

Potrivit mesajului transmis de Ministrul Educației, asistenții care au și atribuții de scanare și de încărcare a lucrărilor de la examenele naționale ar putea beneficia de o creștere semnificativă a veniturilor. Ligia Deca a subliniat importanța diferențierii sumelor acordate, în funcție de complexitatea și responsabilitatea sarcinilor suplimentare.

În contextul evaluării digitalizate la examene, am considerat important ca majorarea cuantumului sumelor acordate asistenților să se facă diferențiat. Prin urmare, propunem o majorare de aproximativ 25% a cuantumului sumelor acordate asistenților care au și atribuții de scanare și de încărcare a lucrărilor pentru Evaluarea Națională și pentru Bacalaureat, raportat la sesiunea august 2023 a examenului, respectiv de 59% pentru asistenții cu atribuții de scanare la examenele de Titularizare și Definitivat”, a declarat ministrul Ligia Deca pe pagina sa de Facebook.

Această măsură ar urma să îmbunătățească semnificativ condițiile de muncă ale asistenților, recunoscând eforturile suplimentare pe care aceștia le depun pentru a asigura o evaluare corectă și eficientă a lucrărilor elevilor.

Includerea informaticienilor și a operatorilor în schema de plată

O altă propunere importantă prezentată de Ministrul Educației se referă la includerea informaticienilor și a operatorilor din cadrul comisiilor județene de organizare a Evaluării Naționale în schema de plată. Acești profesioniști sunt responsabili cu utilizarea aplicației informatice dedicate examenelor naționale, o sarcină esențială pentru buna desfășurare a procesului de evaluare.

Propunem includerea la plată și a informaticienilor/a operatorilor din cadrul comisiilor județene de organizare a Evaluării Naționale, responsabili cu utilizarea aplicației informatice dedicate examenelor naționale, care nu erau incluși la plată până acum”, a adăugat Ligia Deca.

Această inițiativă subliniază necesitatea de a recunoaște și remunera corespunzător toate categoriile de personal implicate în procesul de digitalizare și evaluare a examenelor naționale. Informatizarea evaluării reprezintă un pas crucial în modernizarea sistemului educațional, iar implicarea și motivarea corespunzătoare a personalului tehnic sunt esențiale pentru succesul acestei tranziții.

Proiectul de ordin în dezbatere

Proiectul de ordin care prevede aceste majorări și includerea informaticienilor în schema de plată va fi dezbătut în ședința Comisiei de Dialog Social de luni, 3 iunie. Această dezbatere va oferi oportunitatea tuturor părților implicate să își exprime punctele de vedere și să contribuie la definitivarea unei soluții echitabile și sustenabile.

Ministrul Educației a subliniat că majorările propuse pentru toate examenele reprezintă, în medie, 20% din suma alocată în anul precedent. „Majorările pentru toate examenele reprezintă, în medie, 20% din suma alocată în anul precedent”, a menționat Ligia Deca.

Această creștere semnificativă a bugetului alocat vine în contextul unei nevoi crescânde de a atrage și menține personal calificat și dedicat în sistemul de învățământ. Recunoașterea și recompensarea adecvată a eforturilor depuse de asistenți și de personalul tehnic implicat în procesul de evaluare sunt pași esențiali pentru îmbunătățirea calității educației și pentru asigurarea unui proces de examinare transparent și eficient.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: