Redactia.ro
Home » Știri » Vești bune pentru români! BNR a lansat o nouă monedă pe piață. Cum arată și cât costă, de fapt

Vești bune pentru români! BNR a lansat o nouă monedă pe piață. Cum arată și cât costă, de fapt

GALERIE FOTO (2) BNR anunț monedă

În prezent, Banca Națională a României (BNR) marchează cu solemnitate centenarul nașterii celebrei Monicăi Lovinescu prin lansarea unei monede de colecție cu o valoare nominală de 10 lei. Această piesă numismatică se distinge prin ingeniosul și detaliatul său design, devenind un omagiu adecvat adus uneia dintre personalitățile de referință ale jurnalismului, literaturii și radiofoniei românești.

Cu o contribuție deosebită la comemorarea a 100 de ani de la nașterea Monicăi Lovinescu, Banca Națională a României oferă colecționarilor și iubitorilor de numismatică o oportunitate unică de a intra în posesia unei bucăți de patrimoniu cultural. Cu o formă rotundă și un diametru de 37 mm, moneda cântărește 31,103 grame și este confecționată din argint.

BNR lansează o nouă monedă pe piață

Pe aversul monedei, putem admira cu uimire un microfon de studio de radio, simbol al carierei remarcabile a Monicăi Lovinescu în lumea jurnalismului și a radiofoniei. Acest detaliu subliniază contribuția sa semnificativă la mediul media, iar alături de el, o carte, sugerează prolificitatea sa în domeniul literar. Inscripția „ROMANIA” în arc de cerc, valoarea nominală „10 LEI”, stema țării și anul emiterii „2023” completează cu eleganță ansamblul artistic al aversului.

Reversul monedei este rezervat unui portret sobru al Monicăi Lovinescu, înconjurat de anii cheie ai vieții sale, „1923” și „2008”. Elementele de design înglobează simboluri care reflectă atât rolul său de pionier al radioului, cât și cel de scriitoare renumită. Această compoziție artistică transmite într-un mod autentic și emoționant impactul cultural pe care Monicăi Lovinescu l-a avut asupra societății românești.

Pentru a asigura păstrarea autenticității și frumuseții acestor monede de colecție, Banca Națională a României a decis să le ambaleze în capsule de metacrilat transparent, menținând astfel integritatea și strălucirea acestora. Fiecare monedă va fi însoțită de broșuri de prezentare ce detaliază viața și realizările Monicăi Lovinescu, precum și de certificate de autenticitate redactate în limbile română, engleză și franceză. Acest gest nu numai că adaugă o notă de exclusivitate și rafinament colecționarilor, dar și consolidează autenticitatea fiecărei piese.

Moneda nouă
Moneda nouă

Cât costă monedă de colecție

Pe certificatele de autenticitate, semnăturile guvernatorului BNR și ale casierului central atestă oficialitatea și originalitatea fiecărei monede, oferind colecționarilor un certificat oficial de autenticitate. Astfel, fiecare posesor al acestei monede de colecție poate să aibă în mână nu doar un obiect de valoare materială, ci și un simbol autentic al istoriei și culturii românești.

Aceste monede pot fi achiziționate la un preț de vânzare de 480 de lei, incluzând nu doar moneda în sine, ci și broșura de prezentare detaliată și certificatul de autenticitate. Este, astfel, un gest de generozitate culturală din partea BNR, oferind publicului șansa de a păstra și aprecia amintirea unei figuri de excepție în istoria României moderne.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: