Redactia.ro
Home » Știri » Veşti bune pentru români: Guvernul a anunţat cum vor fi distribuite şi utilizate cardurile de energie

Veşti bune pentru români: Guvernul a anunţat cum vor fi distribuite şi utilizate cardurile de energie

Voucherele de energie 2023 pleacă spre românii care au mare nevoie de ele. Beneficiarii vor primi 1.400 de lei, în două tranşe: una în februarie, şi una în septembrie.

Vorbim de patru milioane de persoane din 2,8 milioane de gospodării din România care primesc, până în 28 februarie, cardurile de sprijin pentru plata facturilor la energie.

Guvernul a precizat la ce se folosesc cardurile de energie

Guvernului României a precizat că, în perioada 1-28 februarie, cardurile de energie vor ajunge la 4 milioane de persoane din 2,8 milioane de gospodării, fiind prezentate categoriile care beneficiază de acest ajutor.

Cea de-a doua tranşă a ajutorului, în valoare de 700 de lei, va fi acordată în luna septembrie.Cardurile vor putea fi folosite pentru plata facturilor la electricitate, gaz, energie termică în sistem centralizat, pentru cumpărarea de butelii, lemne de foc, păcură sau peleţi.

Cine primeşte voucherele pentru energie 2023?

Cardurile pentru energie se acordă persoanelor cu vârsta de peste 60 de ani și cu venituri sub 2.000 de lei, dar și celor care primesc ajutor social.

De pe carduri nu se pot scoate bani şi nici nu pot fi vândut ori donate. Orice tentativă de fraudă va fi sancţionată cu o amendă între 42 şi 60 de mii de lei.

Guvernanții au promis că până pe 20 februarie plata facturilor cu aceste carduri se va putea face și online, nu doar la oficiul poștal sau la poștaș.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: