Redactia.ro
Home » Știri » Vești bune pentru românii care pleacă în concediu la turci

Vești bune pentru românii care pleacă în concediu la turci

turcia

Românii au primit undă verde pentru concedii în Turcia. Ei pot călători din nou la turci, fără a intra în izolare la întoarcere. În plus, nu e nevoie să prezinte rezultatul negativ al unui test Covid-19, așa cum procedează Grecia.

Turiştii români pot călători din nou în Turcia fără a intra în izolare la întoarcere, după ce Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) a actualizat lista ţărilor cu risc epidemiologic ridicat. Din 15 august se reiau și cursele charter pentru Antalya, a declarat luni vicepreşedintele Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism, Alin Burcea.

„Începând de astăzi, s-a anunţat că turiştii români pot să meargă din nou în Turcia. Tour-operatorii români de chartere încep din 15 august să zboare spre Antalya. E foarte bine că a mai apărut o nouă destinaţie, având în vedere că până acum turiştii noştri aveau de ales între ofertele din România, Grecia şi Bulgaria, iar Antalya a fost mereu o destinaţie căutată de turiştii români.

Cu siguranţă se vor mai înscrie turişti, pentru că turcii au venit şi cu oferte foarte bune, minus 20 – 30%. În plus, sejururile în Antalya se desfăşoară în condiţii de maximă siguranţă sanitară pentru turişti, indiferent de naţionalitate, hotelierii turci investind bani şi resurse pentru respectarea regulilor sanitare în interiorul resorturilor”, a declarat Alin Burcea, potrivit Agerpres.

Fără test Covid-19 pentru intrarea în Turcia

Pentru intrarea în Turcia, turiştii români nu sunt obligaţi să prezinte rezultatul negativ al unui test COVID-19, aşa cum se întâmplă în Grecia, autorităţile aeroportuare făcând testări aleatoriu celor care intră în ţară.

„În Turcia nu se cere să vii cu testul făcut din România, îl fac ei aleatoriu la aeroport şi costurile sunt suportate de ei. Din informaţiile pe care le avem în acest moment, când ajunge turistul în Turcia poate să-şi cumpere opţional asigurări pentru eventuale cheltuieli generate de posibilitatea apariţiei acestei boli.

Preţul este între 14 şi 20 de euro. De asemenea, este recomandabilă o asigurare de călătorie Mondial care are şi componenta Covid, de 68 de lei la plecarea din ţară”, a mai spus Alin Burcea.

Loading...