Redactia.ro
Home » Știri » Teste Covid-19 gratuite pentru bucureștenii care pleacă în vacanță. Când încep înscrierile. Firea a făcut anunțul

Teste Covid-19 gratuite pentru bucureștenii care pleacă în vacanță. Când încep înscrierile. Firea a făcut anunțul

Gabriela Firea

Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, a anunţat că începând de mâine, bucureştenii se pot înscrie pentru a fi testaţi gratuit pentru coronavirus dacă pleacă în vacanţă în Grecia.

Edilul a explicat că testele pentru Covid-19 vor fi de tip antigen, făcute cu aparate Real Time (RT)-PCR din 12 clinici private și de stat cu care Primăria are parteneriate. Firea vine astfel în sprijinul persoanelor care nu pot plăti aproape 400 de lei pentru a fi testați de Covid la privat.

„Propun azi proiectul prin care şi bucureştenii care pleacă în vacanţa în Grecia, sau spre alte destinaţii care au impus condiţii, să-si poate face test gratuit covid 19, prin grija Primăriei Capitalei. De la debutul pandemiei am testat : cadrele medicale, asistenţii sociali, seniorii din cămine, angajaţii din serviciile de utilitate publică, farmaciştii, ziariştii, vânzătorii la super şi hipermarket, angajaţii teraselor. De azi, o noua categorie: cea a turistilor”, a anunţat Gabriela Firea, pe Facebook.

Edilul Capitalei a precizat că mai multe ţări europene cer un test valabil de COVID-19.

Venim în sprijinul bucureştenilor care nu pot să plătească la o clinică privată 300-400 de lei. Noi ne-am pregătit pentru această perioadă. Am achiziţionat cinci noi aparate realtime PCR”, a precizat primarul general al Capitalei Gabriela Firea.

Unde se fac înscrierile pentru testele Covid-19

Primăria Capitalei are asocieri cu 12 clinici private şi de state. „Avem o capacitate zilnică de 1.500 de teste. Nu putem nicio presiune pe aparatele de testare şi nici un dăm la o parte persoanele care au simptome. Este vorba despre de fapt de a folosi la maximă capacitate potenţialul de testare pe care-l avem”, a spus edilul Capitalei.

Începând de mâine, bucureştenii interesaţi se pot înscrie pentru a putea fi teste la adresa de mail: vacanta2020@pmb.ro. Persoanele care vor să fie testate pentru COVID-19 vor fi contactaţi de angajaţi ai ASSMB pentru a fi programaţi la una dintre cele 12 clinici.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: