Redactia.ro
Home » Știri » Vești bune pentru șoferii care au permis de conducere categoria B! Vor putea conduce și unele motociclete

Vești bune pentru șoferii care au permis de conducere categoria B! Vor putea conduce și unele motociclete

Vești bune pentru șoferii care au permis de conducere categoria B! Vor putea conduce și unele motociclete

Vești bune pentru șoferii care au permis de conducere categoria B! Vor putea conduce și unele motociclete!

Vești bune pentru șoferii care au permis de conducere categoria B

Este oficial! Plenul Senatului a aprobat o modificare semnificativă a legislației privind permisele de conducere, permițând posesorilor permiselor categoria B să conducă anumite motociclete. Această decizie a venit în urma unei reexaminări solicitate de președintele Klaus Iohannis și extinde valabilitatea permiselor categoria B pentru a include motocicletele într-un anumit cadru specific.

Condițiile pentru a putea beneficia de această extindere a permisului sunt bine definite în lege. În primul rând, conducătorul auto trebuie să aibă vârsta de cel puțin 24 de ani. De asemenea, permisul categoria B trebuie să fi fost obținut cu cel puțin trei ani înainte pentru a se califica pentru această modificare a valabilității.

Vor putea conduce și unele motociclete

Această schimbare legislativă vine în urma solicitării președintelui Iohannis către Parlament în luna iulie. Una dintre principalele preocupări ale acestuia a fost clarificarea modului în care șoferii vor putea dovedi absolvirea a 10 ore de pregătire practică pentru conducerea motocicletelor, și dacă această dovadă trebuie prezentată fizic în cazul unui control al autorităților rutiere, alături de permisul de conducere eliberat.

Această modificare legislativă vine în sprijinul șoferilor și motocicliștilor care doresc să profite de oportunitatea de a conduce anumite tipuri de motociclete cu permisul categoria B. Ea elimină confuziile anterioare și clarifică procedurile de verificare a documentelor și a calificărilor necesare, conform informațiilor furnizate de Agerpres.

În ceea ce privește motocicletele care pot fi conduse cu permisul categoria B, acestea trebuie să îndeplinească anumite criterii, inclusiv o cilindree maximă de 125 cm cubi, o putere maximă de 11 kW și un raport putere/greutate de cel mult 0,1 kW/kg. Cu toate acestea, cei care doresc să profite de această extindere a permisului de conducere trebuie să îndeplinească și alte condiții. Acestea includ vârsta minimă de 24 de ani, o experiență de cel puțin 3 ani de conducere pentru categoria B și absolvirea unui curs de pregătire practică de cel puțin 15 ore, efectuat în cadrul unei unități autorizate de pregătire a conducătorilor de autovehicule, însoțit de o adeverință corespunzătoare.

Decizia luată de Senatul României deschide noi oportunități pentru conducătorii auto și pasionații de motociclete, facilitând accesul la aceste vehicule pentru cei care îndeplinesc condițiile specifice.

 

Sursa foto: Arhivă

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: