Redactia.ro
Home » Știri » Vești bune pentru toți avocații care doresc să se pensioneze anticipat! Este valabil din 27 iulie

Vești bune pentru toți avocații care doresc să se pensioneze anticipat! Este valabil din 27 iulie

avocat

Există vești pozitive pentru o categorie de români! Se vor face schimbări în regulile privind pensionarea anticipată. Această modificare legislativă va intra în vigoare începând de joi, 27 iulie 2023, după ce legea a fost publicată în Monitorul Oficial al României. Iată detaliile!

Vești bune pentru toți avocații care doresc să se pensioneze anticipat

În cursul anului trecut, Uniunea Națională a Barourilor din România (UNBR) a avansat propuneri pentru aducerea de modificări privind pensionarea anticipată a avocaților. Această decizie a fost luată din cauza aplicării parțiale sau inadecvate a unor prevederi din legea 72/2016, care duceau la inegalități de tratament în rândul celor care practicau avocatura.

Astfel, propunerile de modificare venite de la Uniunea Națională a Barourilor din România (UNBR) au fost transformate într-o lege adoptată de Parlament. Aceasta va fi pusă în aplicare începând de joi, 27 iulie 2023 și aduce vești bune pentru toți avocații care doresc să se pensioneze anticipat.

Așadar, a fost adoptată legea nr. 249/2023 referitoare la sistemul de pensii și alte drepturi de asigurări sociale ale avocaților, care a fost publicată în Monitorul Oficial în urmă cu doar două zile.

Principala noutate a acestei legi constă în faptul că acum pensia anticipată poate fi solicitată cu cel mult cinci ani înainte de împlinirea vârstei standard de pensionare de către avocații care au stagiul complet de cotizare doar în profesia de avocat.

Dar beneficiile aduse de această lege nu se opresc aici. Pensia anticipată se va transforma în pensie pentru limită de vârstă atunci când se îndeplinesc condițiile necesare. În acest moment, drepturile vor fi recalculate, penalizările vor fi eliminate și vor fi adăugate perioadele asimilate sau stagiile de cotizare realizate în perioada de anticipare, conform informațiilor publicate în Monitorul Oficial al României.

Ce acte sunt necesare pentru recalcularea pensiei

Se preconizează că pensiile românilor vor fi recalculate, iar acest proces impune ca fiecare beneficiar să cunoască anumite detalii referitoare la veniturile pe care le primește oficial din partea statului.

Astfel, pentru a beneficia de recalcularea pensiei, este necesar să depui o cerere și să furnizezi anumite documente. Printre acestea se numără: o cerere completată, carnetul de muncă în original și o copie care să evidențieze perioada solicitată, precum și cartea de identitate în original și copie. Cererea necesară pentru acest demers poate fi descărcată direct de pe site-ul oficial al Casei Naționale de Pensii Publice.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: