Redactia.ro
Home » Știri » Vești bune! Preţul benzinei a scăzut cu 20 de bani

Vești bune! Preţul benzinei a scăzut cu 20 de bani

Preţul benzinei, la pompele din România a scăzut, cu aproximativ 20 de bani, mai exact 2,5%, potrivit Dumitru Chisăliţă, preşedintele Asociaţiei Energia Inteligentă (AEI). Iată toate detaliile!

Preţul benzinei a scăzut cu 20 de bani

 

Dumitru Chisăliţă, preşedintele Asociaţiei Energia Inteligentă (AEI) explică care sunt motivele scăderii cu aproximativ 20 de bani, în ceea ce privește benzina:

„Această situaţie se datorează scăderii cotaţiilor ţiţeiului faţă de luna iunie 2022, scăderii cotaţilor la benzină şi la motorină faţă de aceeaşi perioadă, dar şi urmare a scăderii cursului leu-dolar. Alte elemente importante care au determinat această situaţie sunt legate de reluarea funcţionării uneia dintre cele mai mari rafinării din zona Central Europeană şi pregătirea repunerii în funcţiune a celei de a două mari rafinării din aceeaşi zonă oprită în urmă cu o lună. Chiar şi faptul că nu s-a oprit conducta CPC care aduce o parte din ţiţeiul Kazah în Europa a contribuit la situaţia de astăzi”, arată expertul în energie. 

Prețul petrolului a scăzut, anunță SUA

Prețul petrolului a scăzut joi pentru a doua ședință consecutivă, în condițiile în care îngrijorările legate de cerere au depășit oferta globală restrânsă, după ce datele guvernamentale americane au arătat o cerere de benzină călduță în timpul sezonului de vârf al sezonului de vară.

Contractele futures pe petrolul brut Brent  au scăzut cu 37 de cenți, sau 0,3%, la 106,55 dolari pe baril până la ora 0003 GMT. Contractele futures pe țiței WTI au scăzut cu 33 de cenți, sau 0,3%, la 99,55 dolari pe baril, potrivit Reuters.

Prețurile petrolului au fost volatile, deoarece comercianții au trebuit să pună în balanță oferta globală mai restrânsă din cauza pierderii barilului rusesc în urma invaziei țării în Ucraina, cu îngrijorările legate de recesiune care ar putea slăbi cererea de energie.

Stocurile de benzină din Statele Unite au crescut cu 3,5 milioane de barili săptămâna trecută, potrivit datelor guvernamentale publicate miercuri, depășind cu mult previziunile analiștilor într-un sondaj Reuters, care estimau o creștere de 71.000 de barili

Produsul furnizat de benzină – un indicator al cererii – a fost de aproximativ 8,5 milioane de barili pe zi, sau cu aproximativ 7,6% mai mic decât în aceeași perioadă a anului trecut, au arătat datele.

„Ne așteptăm ca prețul futures al petrolului Brent să scadă la 100 dolari/baril până în T4 2022, ceea ce implică o scădere modestă față de nivelurile actuale”, a declarat într-o notă analistul de mărfuri al Commonwealth Bank, Vivek Dhar.

În Libia, National Oil Corp a declarat că„ producția de țiței a fost reluată în mai multe câmpuri petroliere, după ce săptămâna trecută a ridicat forța majoră asupra exporturilor de petrol”.

„Cu toate acestea, adăugând la preocupările legate de aprovizionare, una dintre principalele artere de export de petrol din Canada, oleoductul Keystone, a funcționat miercuri, pentru a treia zi, la viteze reduse”, a anunțat operatorul TC Energy într-un comunicat, în timp ce au continuat reparațiile la o instalație electrică a unui terț din Dakota de Sud.

 

 

Sursa foto: digi24.ro
adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: