Redactia.ro
Home » Știri » Vești deloc bune pentru români. Există riscul să rămână fără acest tip de subvenții

Vești deloc bune pentru români. Există riscul să rămână fără acest tip de subvenții

Vești deloc bune pentru români.

Vești deloc bune pentru români. Fermierii români ar putea rămâne fără subvenții din 2023. Carmen Avram, membră a Comisiei de Agricultură din Parlamentul European susține că dacă Ministerul Agriculturăă nu se grăbește să scrie noul Plan Național Strategic, românii ar avea de suferit.

Vești deloc bune pentru români. Există riscul să rămână fără acest tip de subvenții

Vești deloc bune pentru români. Europarlamentarul PSD, Carmen Avram atrage atenșia că fermierii români riscă să nu mai primească subvenții începând cu 2023. Conform acesteia, dacă Ministerul Agriculturii nu se grăbește să scrie noul Plen Național Strategic, unii români vor avea de suferit.

Carmen Avram, membră a Comisiei de Agricultură din Parlamentul European, susține că fermierii români trebuie să pună presiune pe oficialii de la MADR ca să-i cheme la consultări. ”Există acest PNS la care fermierii noștri trebuie să contribuie obligatoriu și foarte repede, pentru că lucrurile se schimbă rapid, iar dacă ei nu vor contribui la acest document astfel încât să anunțe Ministerul Agriculturii de nevoile, obstacolele, eventualele pericole și ce au ei pe suflet, va ieși un PNS care o să aibă aberații, cum ar fi aceasta (interzicerea transportului de animale vii n.r.), care poate să însemne sfârșitul unui sector. Toată lumea este foarte îngrijorată, de la fermieri la transportatori. Noi am cucerit cu mare greutate această piață din Orientul Mijlociu, suntem lideri pe această piață și o asemenea măsură ar însemna o nenorocire”, a declarat Carmen Avram în emisiunea ”Agricultura la Raport”.

Conform acesteia, în România sunt 800.000 de oameni implicați în agricultură, plus familiile acestora. Carmen Avram le recomandă fermierilor români să ia atitudine și să negocieze cu ministerul. „Dumneavoastră reprezentați o forță, aveți putere de negociere. Va trebui să vă implicați mai mult decât altă dată, pentru că este un moment crucial. Suntem la o răscruce, agricultura toată se schimbă în moduri pe care nimeni nu le poate anticipa, pentru că nu există studii de impact pe nimic. E un moment în care trebuie să faceți front comun și să mergeți să negociați la minister, să îi presați să deschidă acest document, să înceapă să deschidă PNS-ul. Dacă acest document nu e început foarte repede, riscăm ca în 2023 să nu mai existe subvenții pentru agricultori și se pot întâmpla multe alte lucruri începând cu 2023”, a mai spus Carmen Avram.

Suma pregătită pentru prima tranșă de plată către fermieri

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, APIA, pregătește plata primei tranșe din subvențiile pe anul 2021. Directorul APIA, Adrian Pintea, a anunțat la Congresul Fermierilor care a avut loc miercuri, 7 septembrie, că va vira în conturile producătorilor agricoli suma totală de un miliard de euro.

Liderul APIA a declarat că fermierii români beneficiează în 2021 de un plafon de 1,89 miliarde de euro. ”Până la 15 octombrie vom finaliza toate controalele pe teren, eșantionul de control a fost mai mic ca în 2020, motiv pentru care pot să spun că începând cu data de 18 octombrie, vom demara plata în avans, plată pe care îmi doresc anul acesta, și cu siguranță așa va fi, să o ducem la peste un miliard. Această sumă va fi achitată în perioada 18 octombrie – 30 noiembrie”, a punctat șeful APIA.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: