Redactia.ro
Home » Știri » Veşti excelente pentru mulţi români: PRIMESC BANI de la stat. E vorba de peste 300 lei în plus. Vezi dacă eşti pe listă!

Veşti excelente pentru mulţi români: PRIMESC BANI de la stat. E vorba de peste 300 lei în plus. Vezi dacă eşti pe listă!

Până la 5.000 de lei de la stat pentru familiile numeroase! Propunerea liberalilor în parlament

Românii care fac fapte bune şi preiau un copil în plasament, pentru a-l îngriji, vor primi mai mulţi bani de la stat. E vorba de peste 300 lei în plus. Toate acestea sunt stipulate într-un proiect de ordonanță pus în dezbatere publică la Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalității de Șanse.

Astfel, ar urma ca alocația lunară de plasament, care se acordă pentru fiecare copil pentru care s-a stabilit plasarea la o familie, persoană sau asistent maternal, să urce până la aproape 1.000 de lei.

Alocaţia lunară va ajunge la 950 lei

Alocația lunară de plasament se va majora de la 631 de lei, cât este în prezent, la 950 de lei.

Suma se plătește persoanei, asistentului maternal, reprezentantului familiei, al organismului privat acreditat care a luat în plasament copilul sau tutorelui și este destinată asigurării de hrană, îmbrăcăminte, încălțăminte, materiale igienico-sanitare, rechizite/ manuale, jucării, sprijin pentru integrare socială, transport, condiții adecvate de locuit și pentru a acoperi cheltuieli de întreținere – încălzire, apă caldă, energie electrică.

Astfel, dacă măsura ar fi adoptată și s-ar aplica curând, ar fi a doua majorare a alocației din acest an.

Mai mulţi bani pentru copiii din centrele sociale

Ministrul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse, Gabriela Firea, a afirmat, recent, că se majorează sumele acordate de către stat pentru creşterea şi îngrijirea acestor copii care au rămas la fel din anul 2014.

Un ajutor mai însemnat vine de Guvernul României: majorăm toate sumele pe care statul le plăteşte pentru creşterea acestor copii din centrele sociale. Majorăm alocaţia zilnică de hrană de la 12 lei/zi la 16 lei/zi, pentru copiii până în 3 ani, protejaţi în centre, şi pentru copiii din centrele de zi.

Majorăm alocaţia zilnică de hrană de la 16,6 lei/zi la 22 lei/zi, pentru copiii între 3 şi 26 de ani, aflaţi în centre de protecţie. Mărim de 5 ori, până la 150 de lei/lună, suma pentru nevoile personale ale copiilor din centre.

Sunt banii de buzunar pe care copiii îi primesc în familii, pentru un suc sau ceva doar al lor. Pentru copiii din centre, statul reprezintă familia”, a spus Firea.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: