Redactia.ro
Home » Știri » Veste bună pentru pensionari! Se dau bani de la stat

Veste bună pentru pensionari! Se dau bani de la stat

Veste bună pentru pensionari!

Veste bună pentru pensionari! Pensionarii cu indemnizații mici vor avea parte de o surpriză. PNL și PSD au agreat creșterea pensiilor cu 10% și a salariului minim de 2.550 de lei. Câți bani vor primi pensionarii de la stat?

Veste bună pentru pensionari! Se dau bani de la stat

Veste bună pentru pensionari! Deputatul PSD și fost ministru al Muncii, Marius Budai a anunțat că pensiile din România vor fi majorate începând cu luna ianuarie, iar pensia minimă va crește cu 200 de lei. „Pensionarii care au până la 1.600 de lei vor primi în luna ianuarie un sprijin de 1.200 de lei pentru a suporta situația”, a declarat Marius Budăi în emisiunea.

Conform acstuia, pensiile vor crește cu 10%, dar acest procent se va aplica doar la pensiile de contribuție. „Vom continua aceste indexări. Avem un program de guvernare. În termen de 120 de zile vom anunța acest calendar, dar cu siguranță vom continua cu idexarea pensiilor. (…) Cu această majorare ne încadrăm în acel 9,4% impact în pib, dar cu siguranță trebuie să discutăm la Comisia Europeană”, a completat Marius Budăi.

În urmă cu câteva zile, deputatul a spus că PSD cere creșterea pensiilor cu 11% pentru că inflația va continua să urce. Cu toate astea, Budăi a declarat că majorarea nu îi va îmbogăți pe pensionari, ci doar vor face scumpirile mai suportabile. „Estimările sunt că inflația va trece de 10%. Așa că cei 11% majorare nu sunt scoși din joben și nu îi vor îmbogăți pe bunicii noștri, vor face doar să fie mai suportabile scumpirile pentru pensionari. (…) Noi avem principiul ca atunci când guvernezi, guvernezi nu pentru utilaje, mașini, roboti, ci guvernezi pentru oameni.”, a spus politicianul.

Florin Cîțu, despre mărirea pensiilor

Totodată, Florin Cîțu a vorbit și el despre creșterea pensiilor, mărturisind că liberalii ar vrea să mărească pensiile, dar nu prin tăierea banilor pentru investiții. „Sunt discuții despre pensii, despre salarii. Aici am spus da, noi suntem de acord, am crescut pensiile, am crescut salariile, alocațiile, într-o perioadă de criză majoră, când nimeni nu făcea așa ceva în Europa. O vom face și acum, în contextul traiectoriei deficitului pe care am anunțat-o deja.Putem să punem o creștere de cheltuieli și vedem dacă se încadrează în deficitul de anul viitor.

Dacă nu se încadrează, singura soluție este să luăm bani de la investiții. Noi nu suntem de acord să luăm bani de la investiții. Dar sunt de acord să creștem pensiile. Avem deja în programul de guvernare o creștere de 5% pentru anul viitor, trebuie să vedem dacă găsim resurse să mergem cu o creștere mai mare. Toate trebuie judecate în contextul acesta economic. Să ne asigurăm că toate vor putea fi plătite și pe viitor, nu doar să facem creșteri populiste”, a declarat Cîțu.

Recent, Raluca Turcan a anunțat că alocațiile vor crește și ele de la 1 ianuarie. Pentru copiii între 0 și 2 ani se va aloca suma de 600 de lei, iar pentru copiii peste 2 ani, suma de 243 de lei.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: