Redactia.ro
Home » Știri » Veşti foarte bune pentru şoferii asiguraţi la Euroins. Ordonanţa de urgenţă pregătită de Guvern îi avantajează pe conducătorii auto

Veşti foarte bune pentru şoferii asiguraţi la Euroins. Ordonanţa de urgenţă pregătită de Guvern îi avantajează pe conducătorii auto

euroins

Veşti foarte bune pentru şoferii care încă mai au asigurare la Euroins. Se pare că poliţele RCA de la această companie ar mai putea fi valabile încă trei luni, adică până la data de 8 decembrie.

Propunerea a fost făcută de Autoritatea de Supraveghere Financiară, după ce liderul pieței RCA a dat faliment.

De ce s-ar prelungi valabilitatea poliţelor Euroins?

Valabilitatea poliţelor Euroins s-ar prelungi deoarece sunt mulți șoferi care nu și-au încheiat polițe RCA noi, s-a luat această măsură, pentru a calma apele de pe piața de asigurări.

Începând cu 8 septembrie 2024, poliţele Euroins nu mai sunt valabile, însă noua propunere ar însemna că valabilitatea acestora s-ar putea prelungi până pe 8 decembrie 2024.

Concret, poliţele Euroins ar mai putea fi valabile încă trei luni, iar noul termen urmează să fie aprobat de Guvern prin ordonanță de urgență. Autoritatea de Supraveghere Financiară a propus Ministerului Finanțelor prelungirea valabilității polițelor RCA încheiată la Euroins cu încă trei luni.

Ce soluţii au şoferii?

Astfel, șoferii care şi-au cumpărat asigurări ce expiră odată cu 8 septembrie, trebuie să știe că fie pot renunţa la ele încă de astăzi și să ceară recuperarea primei de la Fondul de Garantare pentru perioada rămasă, fie să folosească în continuare polițele până pe 8 septembrie, când acestea vor expira.

Cert este că aceste polițe vor expira. Rămâne de văzut dacă data va rămâne 8 septembrie sau se va prelungi cu încă trei luni 8 decembrie.

Reamintim că Euroins a rămas fără autorizaţie din luna martie, când autoritățile au descoperit probleme majore, printre care dosare respinse clienţilor fără motiv, fonduri lipsă pentru despăgubiri și plăți refuzate.

Falimentul Euroins

Falimentul Euroins nu este primul, ci al patrulea faliment al unui lider RCA în ultimii 8 ani. Polițele RCA ar urma să fie majorate din nou anul acesta deoarece companiile de asigurări vor să ia în calcul mai multe criterii tehnice pentru stabilirea prețurilor.

Fiecare companie stabilește prețul polițelor RCA în funcție de estimarea efectuată cu privire la riscurile asociate unor categorii de indicatori care arată numărul de șanse existente pentru producerea unui accident rutier și probabilitatea de a oferi despăgubiri.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: