Redactia.ro
Home » Știri » Vești îmbucurătoare pentru milioane de români! Statul garantează credite pentru organizarea nunţii, a unui botez sau pentru achiziţia unei maşini de familie

Vești îmbucurătoare pentru milioane de români! Statul garantează credite pentru organizarea nunţii, a unui botez sau pentru achiziţia unei maşini de familie

„Familiile la început de drum” vor fi sprijinite de Statul Român. Guvernanții pregătesc lansarea unui nou program pentru români. Asta, în contextul scumpirilor din ultimele luni. Premierul Ciucă a anunţat lansarea programului „Family Start”.

Vești îmbucurătoare pentru milioane de români! Statul garantează credite pentru organizarea nunţii, a unui botez sau pentru achiziţia unei maşini de familie

Guvernul va lansa programul „Family Start”, prin care sunt sprijinite „familiile la început de drum”. Asta, prin credite garantate de către stat „pentru organizarea nunţii, a unui botez sau pentru achiziţia unei maşini de familie”, a anunțat, duminică, premierul Nicolae Ciucă.

„(…) Pentru prima dată în istoria României, Guvernul are un minister dedicat familiei. Rolul acestei instituţii este să găsească soluţiile cele mai bune pentru copii, tineri şi familii la un loc. Împreună cu toate celelalte ministere avem proiecte de mare ajutor mai ales în aceste momente dificile prin care trece ţara noastră.

Am anunţat deja două proiecte dedicate familiilor în pachetul “Sprijin pentru România”. Decontăm procedurile de fertilizare in vitro pentru familiile care nu pot avea copii, din motive medicale, şi ne dorim să oprim declinul demografic. Sprijinim familiile la început de drum prin credite garantate de către stat pentru organizarea nunţii, a unui botez sau pentru achiziţia unei maşini de familie. În scurt timp, programul Family Start va fi aprobat în şedinţă de Guvern”, a anunţat premierul Nicolae Ciucă.

Nicolae Ciucă, despre „Garanția pentru copii”

Mai mult, Nicolae Ciucă a anunţat că va fi finalizat planul de acţiune prin care este instituită la nivel național „Garanţia pentru copii”.

„Acordăm o atenţie specială familiilor vulnerabile, în situaţii de risc. Din păcate, avem 1,3 milioane de copii afectaţi de sărăcie sau excluziune socială în România. Un copil din trei nu are acces la servicii medicale şi riscă să fie abandonat în grija statului. Este motivul pentru care finalizăm planul de acţiune prin care instituim la nivel national “Garanţia pentru copii”. E datoria noastră să ne asigurăm că toţi copii au acces la servicii de bază fundamentale.

În paralel, Guvernul României lucrează la proiectul de Lege pentru prevenirea separării copilului de familie şi la implementarea programelor asumate în Planul Naţional pentru Redresare şi Rezilienţă. Avem la dispoziţie peste 50 de milioane de euro pentru crearea cadrului legislativ şi construirea unei reţele de 150 de centre de zi pentru copiii vulnerabili”, a mai spus Nicolae Ciucă.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@redactia.ro
Etichete: