Redactia.ro
Home » Știri » Vești îngrijorătoare pentru părinți. Greva profesorilor ar putea dura cinci săptămâni, iar anul școlar să fie înghețat

Vești îngrijorătoare pentru părinți. Greva profesorilor ar putea dura cinci săptămâni, iar anul școlar să fie înghețat

O nouă ofertă pentru cadrele didactice! Salariile cresc cu 1.000 lei brut, de mâine

Tensiunile și incertitudinile apar în grădinițe, școli primare, gimnaziale și licee din cauza grevei profesorilor. Părinții sunt îngrijorați întrucât cadrele didactice au anunțat că protestul ar putea dura chiar și până la cinci săptămâni ceea ce ar aduce după sine înghețarea anului școlar.

Profesorii vor intra de luni, 22 mai, în grevă generală

Profesorii sunt obligați să se prezinte la școală, dar nu vor avea obligația de a preda. În acest context, liderii sindicali îndeamnă părinții să nu-și trimită copiii la școală începând de luni.

Părinții sunt îngrijorați deoarece nu au primit încă răspunsuri la întrebările pe care le au. Nu știu ce se va întâmpla cu copiii lor începând de luni, câte ore vor avea, câți profesori vor fi prezenți în clasă, cine va supraveghea elevii și, cel mai important, cât va dura greva.

Conform anunțului făcut de liderii sindicali, greva va afecta școlile, grădinițele și liceele începând de luni, în timp ce universitățile vor lua parte doar la o grevă de avertisment. Celelalte instituții vor fi afectate de o grevă generală care s-ar putea extinde chiar și până la cinci săptămâni, conform cadrelor didactice. Acest scenariu nu este unul de dorit întrucât ar putea reprezenta înghețarea anului școlar.

Conform declarațiilor președintelui Federației Sindicatelor din Educație „Spiru Haret”, Marius Nistor, peste 150.000 de angajați din sistemul de Educație vor intra în grevă începând de luni. Pe data de 17 mai, reprezentanții profesorilor s-au întâlnit cu premierul Ciucă în încercarea de a găsi soluții pentru problemele angajaților, însă negocierile au eșuat.

Negocierile dintre sindicaliști și Nicolae Ciucă au eșuat, iar greva va începe de luni, pe 22 mai

Liderul Federației Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI), Simion Hăncescu, a declarat că a avut senzația că guvernul nu s-a pregătit corespunzător și nu a făcut calcule clare. În paralel cu declarațiile sindicatelor, premierul Ciucă a menționat că a avut un dialog constructiv cu reprezentanții profesorilor.

„Greva care a fost anunţată va începe luni, 22 mai, în toate unităţile de învăţământ preuniversitar. Nu avem niciun motiv, în momentul de faţă, să renunţăm la această formă extremă de protest. Nu ne-am dorit-o, era obligaţia Guvernului şi a celor care au putere de decizie, cunoscând problemele noastre, să vină cu soluţii mult mai rapide. Şi, aşa cum i-am transmis şi domnului prim-ministru şi domnului Ciolacu, apare o mare problemă, cea legată de credibilitate”, a declarat preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Educaţie „Spiru Haret”, Marius Nistor, după ce negocierile dintre sindicaliști și reprezentanții Guvernului au eșuat.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: