Redactia.ro
Home » Știri » Vești îngrozitoare pentru angajați. Un sfert din companii vor îngheța salariile din acest an

Vești îngrozitoare pentru angajați. Un sfert din companii vor îngheța salariile din acest an

Vești îngrozitoare pentru angajați. Un sfert din companii vor îngheța salariile din acest an

Vești îngrozitoare pentru angajați. Un sfert din companii vor îngheța salariile din acest an. Datele unui sonaj efectuat de o platformă de recrutare arată că unul din patru angajatori nu va acorda nicio majorare salarială în acest an.

Vești îngrozitoare pentru angajați. Un sfert din companii vor îngheța salariile din acest an

Conform sondajului BestJobs, circa un sfert dintre angajatori spun că majorarea salariului minim de la 1 ianuarie le va afecta bugetul de personal. Așadar, se vor lua măsuri precum restrângeri cheltuielilor cu beneficiile extrasalariale, comasarea unor funcții, automatizarea unor procese și restructurarea unor poziții.

Salarii mai mari cu până la 10% vor oferi 13% dintre angajatori, iar doi din zece și-au bugetat creșteri de până la 15% pentru angajații din companie.

În ceea ce privesc beneficiile extrasalariale, cei mai mulți dintre angajatori mizează în continuare pe tichetele de masă, iar 58% spun că vor acorda prime pentru ocazii speciale, iar 39% vor organiza petreceri pentru angajați.

38,7% dintre respondenți vor susține cheltuielile cu transportul ale angajaților, iar 35% vor investi în cursuri și traininguri de dezvoltare personală pentru angajați.

Cele mai căutate specializări

În perioada ianuarie-iunie 2020, circa 39% dintre pozițiile ce vor fi deschise vor fi pentru muncitori necalificați, 35% vor fi pentru muncitori calificați. Iar 26%, pentru personal la birou.

De asemenea, cele mai căutate specializări pentru care va fi recrutat personal vor fi în vânzări, producție, administrativ, inginerie și logistică. Mai mult, companiile mai au nevoie de angajați specializați în domeniile financiar-contabil, customer service, management și consultanță, controlul calității, construcții și business.

Angajatorii estimează că cele mai multe angajări vor fi pentru nivelul entry-level, iar 42% vor avea nevoie în special de angajați care au experiență de 2-5 ani.

Citeste si:Alexandru Maxim ajunge la Gaziantep. Când semnează contractul

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini