Redactia.ro
Home » Știri » Vești neplăcute pentru români. ANM a emis COD PORTOCALIU de ploi abundente

Vești neplăcute pentru români. ANM a emis COD PORTOCALIU de ploi abundente

Administrația Națională de Meteorologie a emis astăzi un cod gaben și unul portocaliu.

Codul galben are un interval de valabilitate între 27 mai, ora 12:00 – 29 mai, ora 10:00. Fenomene vizate sunt instabilitate atmosferică temporar accentuată, conform Administrația Națională de Meteorologie. În intervalul menționat, în zona Munților Banatului, a Carpaților Meridionali și Orientali, în Oltenia și local în Muntenia, Transilvania și nordul Moldovei, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, vijelii, grindină și averse ce vor avea și caracter torențial. Cantitățile de apă vor depăși 25-35 l/mp și pe arii restrânse 40 l/mp.

Codul portocaliu are un interval de valabilitate între 27 mai, ora 16:00 – 28 mai, ora 21:00. Fenomenele vizate sunt ploile abundente în centrul, nord-estul ș sud-vestul țării. În intervalul menționat, în județele Mehedinți, Dolj, Gorj, Vâlcea, Olt, Argeș, Teleorman, Sibiu, Brașov, Covasna, Harghita, Suceava, Neamț, Botoșani, precum și în zona de munte a județelor Caraș-Severin, Hunedoara, Alba și Bacău, vor fi perioade cu ploi abundente și în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși local 40-50 l/mp și pe arii restrânse 60-70 l/mp. La altitudini de peste 2000 m, ploile vor determina topirea și cedarea apei din troienele de 70-90 cm, încă existente pe crestele Carpaților Meridionali.

Vremea în București pe final de săptămână

Cei de la Administrația Națională de Meteorologie au anunțat, din nefericire pentru bucureșteni, o vreme instabilă, mai ales în weekend. Cerul va avea înnorări, mai ales spre seară. Pe tot parcursul nopții vor fi averse și descărcări electrice.

Vremea va fi instabilă și se va răcori. Cerul va avea înnorări și temporar mai ales spre seară și în cursul nopții vor fi averse și descărcări electrice, iar cantitățile de apă vor depăși 5-8 l/mp și, posibil peste 10-12 l/mp. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în timpul ploilor. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 24 de grade, iar cea minimă va fi de 14-15 grade.„, a fost comunicatul celor de la ANM, pentru intervalul 27-28 mai.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: