Redactia.ro
Home » Știri » Vești proaste pentru români! Lidl și Kaufland ar putea să fie închise duminica

Vești proaste pentru români! Lidl și Kaufland ar putea să fie închise duminica

llidl

Vești proaste pentru mulți dintre români! O inițiativă legislativă pusă în mișcare de doi parlamentari reprezentând Partidul Național Liberal (PNL) are potențialul de a provoca consecințe neplăcute pentru populația României, cu posibile efecte resimțite în sectorul supermarketurilor. În conformitate cu această propunere, magazinele de dimensiuni mari ar putea să fie închise în timpul sfârșitului de săptămână, moment în care mulți dintre români obișnuiesc să-și facă cumpărăturile!

Vești proaste pentru români. Lidl și Kaufland ar putea să fie închise duminica

Un proiect de act normativ prezentat în cadrul Parlamentului propune închiderea marilor magazine în zilele de duminică, iar funcționarea lor ar fi limitată la câteva ore în ziua de sâmbătă. În plus, acest proiect de lege sugerează relocarea hipermarketurilor în afara zonelor urbane, în conformitate cu modelul adoptat în multe dintre țările occidentale.

În conformitate cu această propunere, se prevede închiderea supermarketurilor în zilele de duminică și chiar relocarea lor la o distanță de cel puțin cinci kilometri în afara localităților.

Reprezentanții lanțurilor de magazine de tip hipermarket și-au exprimat îngrijorarea cu privire la posibilele consecințe ale acestui proiect legislativ, subliniind riscul unui număr semnificativ de concedieri și impactul asupra bugetului național.

Ce modificări urmează să fie făcute dacă propunerea este aprobată

În conformitate cu această inițiativă, ar urma să rămână deschise doar piețele și magazinele mici în timpul weekend-ului. Propunerea legislativă defineste un program săptămânal pentru supermarketuri: de la luni până vineri, inclusiv, programul ar fi între orele 8 și 22, în timp ce sâmbăta între orele 8 și 14, cu duminica magazinele nu vor funcționa deloc.

Scopul esențial al acestei inițiative legislative constă în modificarea și completarea Legii nr. 321/2009 care reglementează comercializarea produselor alimentare. Cei doi parlamentari din Partidul Național Liberal (PNL) au propus o definiție clară pentru termenul „supermarket”, definit drept „o unitate de vânzare cu autoservire care oferă o gamă extinsă de produse alimentare și nealimentare și care dispune de o suprafață minimă de 800 de metri pătrați”.

Mai mult decât atât, acest proiect legislativ introduce o nouă obligație pentru marile magazine din România. În conformitate cu propunerea legislativă prezentată de cei doi reprezentanți PNL, se impune supermarketurilor obligația de a aloca zone distincte pentru comercializarea produselor alimentare de proveniență românească, separat de produsele de import.

 

 

 

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: