Redactia.ro
Home » Știri » Vești promițătoare pentru pensionarii din România! Ei vor primi mai mulți bani în funcție de anul nașterii

Vești promițătoare pentru pensionarii din România! Ei vor primi mai mulți bani în funcție de anul nașterii

Pensionarii care vor primi o pensie mai mică după recalculare: Cine sunt și ce presupune noua formulă de calcul a pensiilor

Pensionarii din România au toate motivele să se bucure, deoarece vor beneficia de creșteri substanțiale ale pensiilor începând cu luna septembrie. Această majorare vine ca urmare a unei indexări de 13,8% în ianuarie 2024 și a recalculării pensiilor conform unor criterii noi, inclusiv stagiul de cotizare, grupele de muncă și anul nașterii.

Recalcularea pensiilor se va face ținând cont de mai mulți factori, iar procentele de creștere vor varia de la un individ la altul. Cu toate acestea, autoritățile au asigurat că nicio pensie nu va scădea, iar aceste măsuri vor intra în vigoare începând cu data de 1 septembrie 2024.

Noua formulă de calcul a pensiilor

O modificare semnificativă vine odată cu noua lege a pensiilor, care aduce cu sine o formulă revizuită pentru recalcularea acestora. Astfel, pensionarii vor beneficia de o sumă mai mare la pensie, iar acest lucru depinde și de anul nașterii fiecăruia.

Conform noilor reglementări, suma pensiei va varia în funcție de anul nașterii sau al pensionării, iar diferențele sunt evidente inclusiv între sexe. Bărbații vor primi, în general, sume mai mari decât femeile, luând în considerare factori precum vârsta de pensionare și stagiul de cotizare.

Importanța anului nașterii și a celui al pensionării este subliniată de specialiști precum Doina Pârcălabu, fostă șefă a Casei Naționale de Pensii. Conform calculelor și tabelelor realizate de aceasta, se observă că cei mai avantajați sunt cei născuți în anumite intervale de timp.

Ei vor primi mai mulți bani în funcție de anul nașterii

Pentru cei născuți între ianuarie 1939 și decembrie 1944, dar și între ianuarie și martie 2008, majorările pot ajunge la 20-27%. Totodată, și pentru cei născuți între aprilie 1945 și septembrie 1946, dar și pentru cei din perioada mai-septembrie 1948, creșterile pot atinge până la 30%.

Creșteri substanțiale se observă și în cazul celor născuți între octombrie 1948 și martie 1950, ceea ce reflectă angajamentul autorităților de a asigura un trai decent pentru toți pensionarii din România.

Prin urmare, reformele aduse sistemului de pensii aduc beneficii semnificative pentru pensionarii din România, iar recalcularea pensiilor în funcție de anumite criterii vine ca un pas înainte către o mai mare echitate și siguranță financiară pentru aceștia.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: