Redactia.ro
Home » Știri » Vești rele pentru români! Se scumpesc din nou taxele și impozitele

Vești rele pentru români! Se scumpesc din nou taxele și impozitele

GALERIE FOTO (3)

În ultima vreme, în România au avut loc o mulțime de schimbări. Printre cele mai mari au fost cele care privesc prețurile, valorile taxelor și impozitelor și se pare că cele din urmă cresc din nou. Conform autorităților, este în derulare un proiect care vizează o serie de majorări pentru perioada următoare.

Cresc taxele și impozitele în 2024

Autoritățile vin cu vești rele pentru români, în contextul în care anul 2023 a început deja cu scumpiri. Astfel, se pare că taxele și impozitele locale ar urma să crească din nou în 2024, deși toată lumea spera că se vor ieftini. Mai exact, un proiect pus în dezbatere publică de Primăria Municipiului București arată că dările către stat ar putea fi majorate cu 13,8% în 2024.

„Conform prevederilor art. 491 din Legea 227/2015 privind Codul Fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, taxele şi impozitele locale se indexează anual, până la data de 30 aprilie, de către consiliile locale, ţinând cont de rata inflaţiei pentru anul fiscal anterior. Astfel, pentru anul 2024, impozitele şi taxele locale se indexează cu indicele inflaţiei, respectiv 13,8%, conform informaţiilor publicate pe site-ul Ministerului Finanţelor Publice”, informează PMB.

Cei care vor să își spună părerea sau să facă o propunere în ceea ce privește proiectul de act normativ are la dispoziție următoarele modalități:

  • prin site-ul Primăriei Municipiului București;
  • ca mesaj în format electronic pe adresa de e-mail: relatiipublice@pmb.ro/ proiecte.supuse.dezbaterii.publice@pmb.ro;
  • prin poştă pe adresa Primăriei Municipiului București- Bulevardul Regina Elisabeta nr. 47, sector 5 – Direcţia Asistenţă Tehnică şi Juridică;
  • la Registratura PMB în zilele de luni, marţi, joi şi vineri între orele 08:30-16:30, şi în ziua de miercuri, între orele 8:30 – 18:30.

Se scumpesc din nou alimentele

Au loc modificări importante și în ceea ce privește alimentele, după ce prețul acestora a explodat la finalul anului 2022. Odată cu Postul Paștelui, când se consumă alimente de origine vegetală, a venit și scumpirea la legume și fructe. Producătorii spun că îi înțeleg pe clienți, dar și cheltuielile pentru producție s-au mărit radical.

„La unele poate chiar 30%. Noi îi înţelegem şi pe dânşii, pe clienţi. Dar şi ei să ne înţeleagă pe noi. Că nici noi nu putem să dăm la preţurile vechi. Pentru că şi noi plătim mult mai scump totul. Începând de la seminţe, răsaduri, motorină, electricitate, gaze, tot.” , a declarat Florin Paraschiv, producător, pentru Observator.

Prețurile au început deja să explodeze atât în piețe, cât și în magazine. Spre exemplu, pentru a face o salată cu ridichi, ceapă, salată și brocolli, ai nevoie de 17 lei. Vorbim aici despre o porție pentru o persoană, pentru care, până acum, am fi plătit mai puțin.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: