Redactia.ro
Home » Știri » Vești triste pentru români. Adio creșteri de salarii, de pensii, de alocații în următoarea perioadă

Vești triste pentru români. Adio creșteri de salarii, de pensii, de alocații în următoarea perioadă

salarii

Creșterea de salarii, de pensii și de alocații, ce era așteptată în vara acestui an, ar putea să fie amânată din cauza crizei coronavirusului.

Un deputat a solicitat Guvernului să înghețe toate creșterile de cheltuieli de la stat, între care pensii, salarii ori alocații, dar și să desființeze pensiile speciale, pentru a stopa criza economică care este așteptată.

„Economia poată fi ajutată imediat și trebuie să fie. Menținerea taxelor mari în condițiile închiderii totale sau parțiale ale unei bune părți din economie, înseamnă că, însuși statul, va încasa și mai puțini bani la buget.

Dacă statul ar relaxa povara fiscală pe muncă ar da o gură de aer economiei. Noi ne-am revenit mai repede și chiar încasările statului la fel. Statul trebuie acum să lase bani în economie. E importantă și suma pe care o lasă, dar și felul în care o face. Avantajele scutirii primilor 2.000 de lei din salariu sunt că:

1) banii intră în economie prin salariile oamenilor,

2) beneficiază proporțional mai mult cei cu salarii mici,

3) firmele care au mai mulți angajați beneficiază mai mult,

4) ajută automat regiunile mai sărace, unde salariile sunt mai mici,

5) nu implică nicio birocrație suplimentară.

Cum plătim pentru toate astea? Simplu: desființăm pensiile speciale și oprim toate creșterile de cheltuieli de la stat (mai puțin cele pentru sănătate). Astea sunt două măsuri care se pot face pe termen scurt. Iar pe termen lung, desființăm programul corupt PNDL și toate agențiile și autoritățile inutile ale statului, făcute doar pentru a salariza activ de partid.”, a scris deputatul USR Claudiu Năsui.

Ce se întâmplă cu pensiile, salariile şi alocaţiile

Preşedintele USR Bucureşti a cerut Ministerului de Finanţe să transmită ce se va întâmpla cu creşterile alocaţiilor, pensiilor şi salariilor, în contextul crizei, şi a anunţat şi care ar putea fi opţiunile.

„Legat de creşterile de pensii, salarii, alocaţii, trebuie să lăsăm ministerul Finanţelor să spună dacă mai au bani şi cum o să o scoată la capăt. Fie tăiem de undeva, cum am spus noi, şi putem supravieţui, fie nu tăiem nicăieri, facem un deficit de 12 la sută, dăm tot, şi vom compensa prin tipărire de bani. O să avem o inflaţie cât casa atunci! Vom avea bani în buzunare, dar nu vom avea servicii, nu vom avea bunuri!”, a spus Claudiu Năsui pentru Dcnews.ro.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: