Redactia.ro
Home » Știri » Veşti triste pentru românii care sperau la o majorare a pensiei în 2023. Marius Budăi a dezvăluit la ce lucrează Guvernul, de fapt

Veşti triste pentru românii care sperau la o majorare a pensiei în 2023. Marius Budăi a dezvăluit la ce lucrează Guvernul, de fapt

Ministrul Investițiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloș, va merge împreună cu ministrul Muncii, Marius Budăi, la Bruxelles, pentru negocieri în cadrul PNRR, în privința pensiilor speciale.

Astfel, Marius Budăi nu vine tocmai cu cele mai bune vești, deși, există o oarecare urmă de speranță.

Majorarea pensiei se negociază la Bruxelles

Ministrul Muncii este de părere că această majorare ar trebui negociată cu oficialii de la Bruxelles, plafonarea cheltuielilor cu privire la pensii fiind prevăzută în jalonul PNRR, astfel că nu se poate vorbi despre creșterea veniturilor celor ieșiți din câmpul muncii, pe lângă indexarea anuală, care este prevăzut anual, conform Legii pensiilor.

Suntem o echipă guvernamentală și trebuie să mergem împreună și participăm împreună, vă confirm acest lucru.

Marți avem întâlnirea cu Comisia Europeană pentru a relua practic discuțiile pe tema pensiilor speciale și a vedea care sunt solicitările suplimentare pe care Comisia le are, mai ales pentru ceea ce înseamnă cererea de plată numărul 3, unde avem reforma pensiilor speciale, reforma guvernanței corporațiilor de stat.

Avem de pus în aplicare jalonul cu ceea ce înseamnă decarbonizarea. Deci toate acestea sunt piese grele pentru ceea ce înseamnă încasarea banilor pentru cererea de plată numărul 3 și care necesită un efort comun guvernamental”, a spus Marcel Boloș, ministrul Investițiilor şi Proiectelor Europene.

Bugetul de pensii ar putea creşte

Există, totuşi, o soluţie prin care românii să obţină pensii mai mari în 2023: dacă se va elimina plafonarea ponderii acestor cheltuieli la 9,4% din PIB. Astfel, bugetul din care se împart pensiile ar putea creşte.

Marcel Boloș a spus că nu va fi o negociere ușoară, dar miniștrii s-au pregătit pentru acest moment și trebuie să aibă argumentele care țin de rata inflației și de eliminarea inechităților din sistemul de pensii general care vor aduce o creștere a cheltuielilor din sistemul general de pensii destul de semnificativă încât să fie necesară o nouă reașezare a acestui indicator de disciplină financiară.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: