Redactia.ro
Home » Știri » Vești uriașe pentru bolnavii de cancer. Se pregătește un vaccin împotriva maladiei. „Va fi ceva revoluționar”

Vești uriașe pentru bolnavii de cancer. Se pregătește un vaccin împotriva maladiei. „Va fi ceva revoluționar”

Un avans revoluționar în lupta împotriva cancerului este în desfășurare la Londra, unde este testat un vaccin personalizat, utilizând tehnologia ARN mesager. Acesta reprezintă primul vaccin de acest tip care intră în etapele de încercări clinice pe oameni și ar putea fi o schimbare de paradigmă în abordarea tratamentului cancerului, conform raportului The Guardian.

Vaccinul este dezvoltat pentru tratarea melanomului, una dintre cele mai periculoase forme de cancer de piele, care afectează anual aproximativ 132.000 de oameni la nivel global și are o rată ridicată de mortalitate. Tratamentul tradițional al melanomului implică de obicei intervenții chirurgicale, cu adăugarea, în unele cazuri, a radioterapiei și chimioterapiei. Prin adoptarea acestei noi abordări cu vaccinuri personalizate, se speră la o schimbare semnificativă în combaterea acestei afecțiuni.

Detalii despre vaccin

Mecanismul de acțiune al vaccinului constă în furnizarea de instrucțiuni specifice organismului pentru a recunoaște și neutraliza celulele canceroase. Scopul este de a stimula un răspuns imunitar adaptat la fiecare pacient în parte, facilitând un proces de „imunizare” împotriva cancerului.

Dr. Heather Shaw, coordonatoarea testelor la nivel național, afirmă că aceste vaccinuri ar putea oferi o șansă reală de vindecare pentru pacienții cu melanom și sunt în prezent investigate și pentru alte tipuri de cancer, inclusiv cel pulmonar, de vezică urinară sau renal. Procesul de dezvoltare a vaccinului este unul individualizat, începând cu prelevarea unei mostre de cancer de la fiecare pacient, urmată de secvențierea genetică și producerea unui vaccin adaptat genetic. Această metodă personalizată se dovedește a fi mai eficientă și mai inteligentă decât abordările generice, fiind adaptată nevoilor specifice ale fiecărui pacient.

Rezultatele preliminare ale testelor din faza a doua au fost încurajatoare, indicând o reducere semnificativă a riscului de recidivă a cancerului la pacienții cu melanom. În prezent, testele se află în etapa a treia, care implică un număr mai mare de pacienți și se așteaptă să furnizeze date suplimentare pentru evaluarea eficacității acestui tratament revoluționar.

Perspectivele sunt optimiste, iar acest avans în terapia cancerului ar putea marca o schimbare semnificativă în lupta împotriva acestei boli devastatoare. Cercetătorii și medicii implicați în acest proiect speră că vaccinul va aduce speranță și noi soluții pentru pacienții diagnosticați cu diverse forme de cancer.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: