Redactia.ro
Home » Știri » Viața controversată a regretatei Vasilica Tastaman. Actrița fără studii, declarații fără perdea

Viața controversată a regretatei Vasilica Tastaman. Actrița fără studii, declarații fără perdea

GALERIE FOTO (2)Vasilica Tastaman

Vasilica Tastaman a fost una dintre cele mai îndrăgite actrițe, dar care a avut parte și de o viață tumultoasă. Pe lângă faptul că era foarte talentată, avea și o frumusețe răpitoare. Drept urmare, Vasilica Tastaman a cucerit inimile multor colegi de breaslă.

Vasilica Tastaman, viață tumultoasă

Vasilica Tastaman, una dintre marile actrițe ale României, fără să aibă studii în domeniu, a avut parte de o viață presărată cu multă dragoste. Pe lângă talentul incontestabil, Vasilica Tastaman avea o frumusețe seducătoare. A avut mai multe relații de-a lungul timpului, iar pe regretatul Dan Tufaru chiar l-a despărțit de Anda Călugăreanu.

Vasilica Tastaman nu a avut unde să doarmă

Deși juca pe scenele teatrului românesc, Vasilica Tastaman, nu a avut o perioadă unde să doarmă. Actrița era angajată a Teatrului Municipal Bucureşti, astăzi Teatrul Bulandra, condus, la acea dată de Lucia Sturdza Bulandra. La urechile directoarei teatrului ajunge, într-o zi, zvonul că actriţa ei preferată vrea să părăsească teatrul şi să se întoarcă la Brăila. Intrigată, Lucia Sturdza Bulandra o cheamă la ea şi îi cere detalii legate de decizia de a părăsi teatrul bucureştean şi Bucureştiul, potrivit antena3.ro.

Cu acest prilej, Lucia Sturdza Bulandra află cu stupoare că Vasilica nu avea unde locui: ”Doamna Bulandra, eu vreau să plec din Capitală pentru că m-am săturat… să mă culc în fiecare seară cu alt bărbat ca să am unde să dorm!.”

Cum a obținut actrița o locuință în București

Lucia Sturdza Bulandra a luat rezolvarea problemei pe umerii ei, s-a înfiinţat la Primărie şi i-a cerut personal primarului o locuinţă pentru Vasilica Tastaman. Refuzul primarului a determinat-o pe marea Lucia Sturdza Bulandra să recurgă la un gest extrem: s-a aruncat în genunchi şi l-a implorat cu lacrimi în ochi să o ajute cu o locuinţă. La distanţă de doar câteva zile, Vasilica Tastaman se muta în locuinţa obţinută cu ajutorul directoarei.

Povestea de dragoste a Vasilicăi Tastaman

Vasilica Tastaman a fost căsătorită de două ori cu antrenorul Emeric Jenei, cu care a avut un băiat, Călin (singurul ei copil, de altfel). Ulterior, a divorțat de acesta pentru Dan Tufaru pe care i l-a furat Andei Călugăreanu. Asta pentru că, atunci când Dan Tufaru s-a îndrăgostit de Vasilica Tastaman, acesta era încă soţul Andei Călugăreanu.

Iubire secretă cu Gheorghe Dinică

Vasilica Tastaman a fost iubirea secretă a lui Gheorghe Dinică, actorul care s-a însurat pentru prima oară în viața în 1996, la 63 de ani, cu Gabriela, femeia care i-a fost alături până la moarte. „E o femeie care are o relaţie clară cu viaţa şi care a făcut ordine în dezordinea existenţei mele”, spunea Gheorghe Dinica despre sotia sa.

Vasilica Tastaman nu a avut studii teatrale

Vasilica Tastaman, originară din Brăila, și-a descoperit la 16 ani pasiunea pentru teatru. Atunci ea a debutat într-o piesă din satul natal. Până la acea vârstă, a fost ucenică la o fabrică de textile din zonă. Fără studii de artă teatrală, Vasilica a ajuns să joace pe scenele teatrelor Giuleşti şi Bulandra, însuşi marele Beligan recuoscându-i talentul extraordinar.

„Aş spune, fără ezitare, că, dacă există un talent, el se cheamă Vasilica Tastaman. Nu avea niciun fel de studiu, dar ce studiu îi mai trebuia? Ea pe scenă trăia, nu spunea nimic altceva. Era o bijuterie. Eu n-am ce să vă povestesc despre Vasilica, ea însăşi este o poveste. O mare minune pe care am întâlnit-o în viaţa mea”,  mărturisea într-un interviu mai vechi marele actor.

Etichete: