Redactia.ro
Home » Sport » Victorie uriașă! Românca, Jaqueline Cristian a învins-o pe Jelena Ostapenko

Victorie uriașă! Românca, Jaqueline Cristian a învins-o pe Jelena Ostapenko

GALERIE FOTO (7) Jaqueline Cristian, Jelena Ostapenko, Jaqueline Cristian victorie

Jaqueline Cristian (numărul 160 mondial) a obținut un rezultat cu totul neașteptat. A învins-o pe Ostapenko, jucătoare care are în palmares un titlu de Grand Slam.

Românca a postat un mesaj imediat după victoria sa în două seturi 6-3, 7-6 (11-9), din cadrul turneului WTA 500 de la Sankt Petersburg.

„Continuăm să luptăm! Vă mulțumesc pentru toate mesajele de susținere! Să continuăm cu această energie bună! #haide”, a scris Jaqueline Cristian pe contul său de Instagram.

Mesajul este însoțit de o fotografie din finalul meciului cu Jelena Ostapenko.

Victoria nu a trecut neobservată. Cei de la WTA au scris despre rezultatul total neașteptat.

„Ziua de la St Petersburg s-a terminat cu o mare surpriză, jucătoarea venită din calificări, Jaqueline Cristian eliminând-o pe capul de serie numărul 6, Jelena Ostapenko, 6-3, 7-6(9). Numărul 160 WTA a trecut de câștigătoarea de la Roland Garros 2017 după aproape două ore de joc, ajungând în primul său sfert de finală din circuitul WTA. Știind că e în fața celei mai bune performanțe din carieră, Cristian a început ezitant, pierzându-și serviciul. A fost singurul game în care a șovăit, revenind imediat cu re-break și trecându-și în cont primul set. La 6-5 în setul secund, Cristian a avut minge de meci pe propriul serviciul, dar fostul număr 5 mondial a anulat-o cu o lovitură de dreapta formidabilă, înainte de a face breakul și a împinge partida în tie-break. Acolo, Cristian a condus cu 3-1, însă Ostapenko a reușit 4 puncte la rând, pentru a conduce cu 5-3. Finalul a fost dramatic, Ostapenko având șansa de a trimite partida în decisiv, dar în cele din urmă românca a revenit de la 8-9, câștigând trei puncte la rând, pentru o victorie memorabilă”, a scris site-ul oficial al WTA

Românca s-a calificat în sferturile de finală ale turneului

Jaqueline Cristian în vârstă de 22 de ani a primit un cec în valoare de 15.500 de dolari și 125 de puncte WTA, după această victorie. În următorul tur va avea o altă adversară de renume. Svetlana Kuzneţova (35 ani, 39 WTA), a patra favorită a competiției.
Până acum, românca a câștigat 9 titluri ITF la simplu și alte 9 în proba de dublu. Jaqueline a fost numărul 1 în clasamentul european printre jucătoarele sub vârsta de 14 ani.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: