Redactia.ro
Home » Stil de viață » Inedit » VIDEO A reușit să imortalizeze un moment incredibil! Ce se întâmplă atunci când un fulger lovește marea

VIDEO A reușit să imortalizeze un moment incredibil! Ce se întâmplă atunci când un fulger lovește marea

VIDEO A reușit să imortalizeze un moment incredibil! Ce se întâmplă atunci când un fulger lovește marea

Cu siguranță cele mai fascinante momente se întâmplă spontan, iar dacă reușești să le imortalizezi cu o cameră video sau un aparat foto, atunci clar ești o persoană norocoasă!

A reușit să imortalizeze un moment incredibil! Ce se întâmplă atunci când un fulger lovește marea

Un bărbat a reusit să surprindă imagini minunate pe o plajă. Acesta a așteptat să plece toată lumea și cum vremea era mohorâtă, a decis să-și deschidă aparatul video. Spre mirarea lui, chiar a reușit să imortalizeze un fenomen neașteptat pe care l-a pus apoi pe internet și care a uimit milioane de oameni.

Un fulger neobișnuit de puternic „a lovit” marea, la numai câteva sute de metri de locul în care se afla bărbatul. Peste 18 milioane de oameni au vizualizat materialul video al bărbatului. Totul s-a petrecut în luna iunie, pe plaja Daytona din Statele Unite ale Americii.

Ce se întâmplă atunci când fulgerul lovește apa

De cele mai multe ori fulgerul lovește în clădirile, instalațiile înalte și în copaci, însă nisipul umed și stâncile nu sunt o excepție.

Trăsnetul nu loveşte apa atât de des. În 2014, Journal of Geophysical Research a publicat o hartă care cuprindea 5 ani de date cu privire la furtuni cu descărcări electrice din întreaga lume, de la doi sateliţi meteo. Harta arăta că trăsnetele care lovesc uscatul sunt de 10 ori mai multe decât cele care lovesc oceanele, scrie Curiosity.

Conform Earth Observatory al NASA, acest lucru are sens dacă a avem în vedere modul de formare al trăsnetelor. Pământul solid absoarbe lumina solară şi se încălzeşte mai repede decât apa. Această căldură duce la mai multă convecţie şi instabilitate în atmosferă, ceea ce duce la mai multe furtuni cauzatoare de descărcări electrice, scrie descopera.ro.

Chiar şi aşa, se întâmplă ca descărcările electrice să mai lovească şi apa. De ce nu omoară peştii cu miile? Fizica are răspunsul. Precum metalul, apa este un bun conductor electric, motivul este că încurajează conducerea curentului electric peste suprafaţă şi nu în adâncime, aşa cum şi o cuşcă Faraday protejează conţinutul de şocurile dăunătoare. Dacă un peşte iese la suprafaţă la momentul nepotrivit, acesta poate fi lovit de trăsnet. Din fericire pentru ei, mulţi peşti îşi petrec o mare parte din timp în apă. În cazul oamenilor însă, este indicată ieşirea din apă atunci când se apropie o furtună, aceştia având în cele mai multe cazuri contact cu suprafaţa.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: