Redactia.ro
Home » Monden » VIDEO Florin Busuioc retrăiește momentul oribil al infarctului: „Fumam trei pachete de țigări pe zi și beam 16 cafele”

VIDEO Florin Busuioc retrăiește momentul oribil al infarctului: „Fumam trei pachete de țigări pe zi și beam 16 cafele”

Actorul și personalitatea TV Florin Busuioc, în vârstă de aproape 60 de ani, își amintește de momentele îngrozitoare de la infarctul din 2018, i-a povestit într-un podcast lui Damian Drăghici.

Schimbă prefixul

Florin Busuioc este una dintre figurile Pro TV, și va împlini peste o lună 60 de ani. În noiembrie 2018, ardeleanul a suferit un infarct miocardic la Craiova ce i-a bulversat viața. Se afla la un spectacol, a mai fumat o țigară, una din multele la vremea respectivă, i-a spus unui coleg de scenă că-i este rău și s-a prăbușit instant la podea.

”Fumatul, trei pachete pe zi, cele mai tari țigări de pe piață. Plus oboseala. Aveam atunci, în perioada aia, multe spectacole. Îmi luam concediu de la PRO, plecam peste tot în țară. Și fugeam după spectacol ca să prind știrile de dimineață, mă duceam direct în direct, mai băgam cafele, nesomn, mâncam prostii. A fost bine că m-a prins cu oameni în jur și nu noaptea, în somn. Am avut noroc că un băiat, Bogdan, căruia îi voi mulțumi toată viața, a fost lângă mine și mi-a făcut resuscitare imediat, până să vină medicii, altfel… L-am întrebat: ”Mă, dar cum ai avut tu prezență de spirit să-mi faci aia?!”. ”Păi, tatăl meu mi-a murit în brațe, infarct, iar eu n-am știut ce să fac atunci””, a povestit Busu de la ProTv în podcast-ul lui Damian Drăghici.

Busu: ”Beam 16 cafele pe zi”

Actorul a fost întrebat dacă ar schimba ceva:

”M-am lăsat de fumat că n-am mai simțit nevoie. E bine să ai încredere în medici. Înainte, beam 16 cafele, acum mai beau așa, de plăcere. Dacă aș putea da timpul înapoi, asta aș face. Nu cu dragoste, cu nu știu, ci doar asta, să nu mă apuc de fumat! Cu mâncarea, cu băutura o rezolvi, dar cu fumatul e cel mai periculos. Nu mai beau deloc. Nici înainte n-o făceam. Am avut o bere în frigider de la un Revelion la altul!”, a mărturisit una dintre vedetele showbizz-ului național.

800 de grame la naștere?

Actorul a povestit că încă de mic au existat problematici din punct de vedere al stării de sănătate:

”Am avut 800 de grame la naștere, eram cât o lingură. Am stat vreo 3 luni în spitale, îți dai seama ce incubatoare erau în 1962?! Am fost cel mai mic, mai rahitic, copil din Hunedoara până în clasa a IV-a. Și m-am apucat de ping-pong, apoi am făcut volei. Am crescut. Iar după trei ani de volei m-am apucat de atletism. Tata era regizor la Teatrul Popular, m-a chemat acolo, pe la 16 ani mi-a apărut dorința de a fi actor”, a rememorat Busu.

Primul job

Prima meserie a actorului a fost la combinatul de la Hunedoara, orașul lui natal:

”Lucram cocsar, luam cărbune cu lopata și aruncam în cuptor. Apoi, eram și un fel de pictor la sindicat, scriam lozinci. Aveam 3.680 de lei salariu lunar, mai aveam sporuri, în total 4.500 de lei. Era un câștig bun. Am făcut facultatea, să devin actor, luam salariu 2.125 de lei. ”De ce mi-a trebuit să fac facultatea asta ca să câștig de două ori mai puțin decât un cocsar?!”. Dar e vorba de pasiune”, a mai spus omul de televiziune.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: