Redactia.ro
Home » Știri » VIDEO I-a luat foc Tesla și a trebuit să spargă geamul. Șoferul a fost la un pas de moarte

VIDEO I-a luat foc Tesla și a trebuit să spargă geamul. Șoferul a fost la un pas de moarte

Un șofer Tesla a declarat că a fost nevoit să spargă geamul mașinii sale, Model Y, pentru a scăpa de un incendiu. Mașina electrică a rămas fără curent electric în Vancouver, Columbia Britanică.

Jamil Jutha: Mașina Tesla s-a oprit brusc 

Jamil Jutha a declarat că mașina s-a oprit în timp ce el era oprit în apropierea unei intersecții. El a spus că a pierdut toată puterea componentelor sale electronice și că fumul a început să umple mașina prin gurile de aerisire.

Șoferul a spart geamul pentru a scăpa cu viață

„Ușile nu se deschideau. Geamurile nu coborau”, a declarat șoferul pentru „CTV News”, adăugând că a intrat în panică.

„Am dat cu piciorul prin geam, am ieșit afară și am sunat imediat la 911″, a spus el.

Toate mașinile Tesla au o opțiune de deblocare manuală pentru deschiderea ușilor în caz de urgență. Ghidul de intervenție în caz de urgență al Modelului Y spune că acesta are un mâner de eliberare mecanică lângă întrerupătoarele de la ferestre.

Șoferul deținea Model Y de câteva luni

Jutha a declarat pentru „CTV News” că opțiunea de urgență a fost prea dificilă pentru el în graba sa de a scăpa din mașină și că speră că alți șoferi își fac timp să învețe cum să o folosească. El a spus că deținea Model Y de câteva luni și că nu se așteaptă să cumpere o altă Tesla.

Publicația a relatat că pompierii investighează cauza incendiului. Departamentul de pompieri din Vancouver nu a răspuns imediat la o solicitare de comentarii înainte de publicare.

Un martor de la o distilerie din apropiere a realizat o înregistrare video de 12 minute care arată cum fumul umple mașina, flăcările care se ridică în partea din față a mașinii și pompierii stingând Tesla. În înregistrare, Jutha poate fi auzit spunând că și-a lăsat crosele de golf în mașină.

Incendiile mașinilor Tesla 

Incidentul este unul dintre cele câteva incendii produse de Tesla în ultimele zile. Luni, o filială locală Fox din Brooklyn, Illinois, a raportat că o Tesla a luat foc. Pe 14 mai, un Model 3 a luat foc în California City, California. Șoferul, Ediel Ruiz, a declarat pentru un post de știri că focul a pornit în apropierea părții din spate a mașinii, sub scaunul copilului său de 4 luni.

Incendiile de mașini electrice nu sunt frecvente, dar pot fi dificil de stins din cauza chimiei bateriilor litiu-ion, care ard mai tare decât omologii pe benzină. BBC raportează că un raport din 2022 al „AutoinsuranceEZ”, care a analizat date de la „National Transportation Safety Board, Bureau of Transportation Statistics și Recalls.gov”, a sugerat că vehiculele electrice sunt, în general, mai puțin susceptibile de a lua foc decât vehiculele cu motor cu combustie.

General Motors a rechemat mașini în service din cauza insecurității 

Anul trecut, General Motors a rechemat aproximativ 140.000 de Chevrolet Bolt EV, invocând riscul de incendiu. La începutul acestei luni, Tesla a rechemat în service 130.000 de mașini din cauza îngrijorării că ecranele tactile s-ar putea supraîncălzi, potrivit aceleași surse.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: