Redactia.ro
Home » Stil de viață » Inedit » VIDEO NASA a desigilat o capsulă a timpului de pe Lună din 1972: Totul a fost ținut în secret până acum 

VIDEO NASA a desigilat o capsulă a timpului de pe Lună din 1972: Totul a fost ținut în secret până acum 

Oamenii de știință de la Agenția Spațială americană NASA au avut parte de o experiență unică după ce au desigilat o adevărată capsulă a timpului din misiunea de pe Lună, Apollo 17 ce a avut loc în urmă cu 50 de ani (7 dec. 1972 – 19 dec. 1972)

NASA a desigilat o capsulă a timpului de pe Lună

Specialiștii au putut studia mostre de pe satelitul nostru natural, ce au fost congelate timp de cinci decenii, la o temperatură de minus 20 de grade Celsius.

„Proba de pe Lună a stat depozitată la rece, într-o instalație specială de la Centrul spațial Johnson al NASA de la Houston, dar recent ea a fost transportată la facilitatea Goddard Space Flight din Mayland,” conform „Phys”, relatează „ziare.com”.

„Am început acest proiect încă din anul 2018 și au fost multe provocări tehnice, pe care a trebuit să le depășim pentru a ajunge în acest punct”, a explicat Julie Mitchelll, inginer la NASA.

Mutarea mostrelor prețioase de pe Lună

Ea a adăugat că „mutarea acestor mostre prețioase de pe Lună de acum 50 de ani, ținute departe de ochii lumii, care sunt foarte fragile, a servit ca o repetiție pentru modul de manipulare și mutare a viitoarelor probe lunare”, potrivit aceleași surse.

Înainte de plecare spre Goddard, probele trebuiau procesate, în timp ce erau încă congelate. „Au fost manipulate cu mănuși groase, într-o cutie transparentă, care a fost păstrată la minus 20 de grade Celsius.”

Apoi, mostrele au fost „împărțite și expediate la Goddard, ”în răcitoare cu gheață carbonic”, înainte de a fi depozitate într-un nou congelator”, mai explică sursa.

Jamie Elisa, cercetător la Goddard al NASA: „Munca noastră ne permite să folosim gazele nobile”

„Credem că unii dintre aminoacizii din solurile lunare s-ar fi putut forma din moleculele precursoare, care sunt niște compuși mai mici, mai volatili, cum ar fi formaldehida sau cianura de hidrogen”, a spus Jamie Elisa, cercetător la Goddard al NASA.

„Munca noastră ne permite să folosim gazele nobile, cum ar fi argonul, heliul, neonul și xenonul, pentru a măsura durata de expunere a unei probe la razele cosmice, iar acest lucru ne poate ajuta să înțelegem istoria acestei probe.

Când te gândești la felul în care aceste mostre au venit din altă lume, cât de departe au călătorit și la istoria sistemului solar pe care au păstrat-o în interiorul lor, acest fapt îmi străfulgeră mintea”, a spus Natalie Curran, cercetător la NASA.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: