Redactia.ro
Home » Știri » VIDEO Șoigu, anunț public pentru Putin: „Dragă Vladimir Vladimirovici, forțele noastre au eliberat Mariupol!”

VIDEO Șoigu, anunț public pentru Putin: „Dragă Vladimir Vladimirovici, forțele noastre au eliberat Mariupol!”

Rusia se laudă că a cucerit Mariupol, orașul de la Marea Azov, anunț ce a fost făcut joi de însuși ministrul apărării.  Serghei Șoigu a venit să-i dea personal vestea președintelui rus, Vladimir Putin, potrivit imaginilor difuzate de Kremlin.

Șoigu, anunț public pentru Putin

Ministrul apărării nu mai apăruse public de mult timp și existau zvonuri că ar fi suferit un atac de cord sau că ar fi fost otrăvit de către Vladimir Putin ca pedeapsă pentru eșecul operațiunilor din Ucraina.

Președintele SUA, Joe Biden a transmis, joi, că anunțul despre cucerirea totală a Mariupolului este „discutabil”.

Dragă Vladimir Vladimirovici, forțele armate ale Federației Ruse și Miliția Populară a Republicii Populare Donețk au eliberat orașul Mariupol!” – a spus Serghei Șoigu care stătea așezat la masă cu Vladimir Putin.

„Anunțul triumfător al ministrului rus al apărării nu este total adevărat. Drept mărturie stau cei 2.000 de luptători ucraineni ascunși în „jungla industrială” care este combinatul Azovstal, motiv pentru care Vladimir Putin a schimbat strategia.”, conform Digi 24.

„Consider inutilă luarea cu asalt a zonei industriale. Îți ordon să anulezi asaltul. Blocați această zonă industrială, astfel încât nici măcar o muscă să nu poată trece!” i-a ordonat Vladimir Putin lui Serghei Șoigu.

 Kievul a propus Rusiei o sesiune specială de negocieri

Potrivit aceleași susre, unul dintre consilierii președintelui ucraineansusține că:

„ Kievul a propus Rusiei o sesiune specială de negocieri pentru pace în Mariupol. Discuțiile s-ar putea purta în orice format, atâta vreme cât au ca rezultat salvarea civililor”.

„Suntem pregătiți pentru diferite formate de schimb de prizonieri, oamenii noștri pentru soldații ruși pe care i-au lăsat în urmă. Au lăsat în urmă cadavre împrăștiate și și-au abandonat răniții”, a declarat Zelenski.

Joe Biden: „Putin nu va reuși niciodată să domine și să ocupe toată Ucraina”

Joi, la Casa Albă, președintele american Joe Biden l-a primit pe premierul ucrainean Denis Șmihal și i-a spus că triumful rusiei este „discutabil”:

„Este discutabil dacă el (Vladimir Putin – n.r.) controlează Mariupolul” a declarat Biden. „Nu există încă nicio dovadă că Mariupol a căzut complet”, a declarant președintele american, potrivit CNN.

Biden i-a cerut lui Putin să permită intrarea ajutorului umanitar pentru ca cei blocați în interiorul uzinei siderurgice să poată ieși:  „Este ceea ce ar face orice șef de stat în orice circumstanță”, a completat Biden.

„Pe de altă parte, președintele american a avertizat că ofensiva rusă în Ucraina va fi „mai limitată din punct de vedere geografic, dar nu și din punct de vedere al brutalității.

Nu știm cât va dura acest război, dar pe măsură ce ne apropiem de două luni, iată ce știm: Putin nu a reușit să își atingă marile ambiții pe câmpul de luptă. După săptămâni întregi de bombardamente asupra Kievului – Kievul este încă în picioare. Președintele Zelenski și guvernul său ales democratic rămân în continuare la putere. Iar forțele armate ucrainene, cărora li s-au alăturat mulți civili ucraineni curajoși, au zădărnicit cucerirea țării de către Rusia. Ele au fost susținute încă din prima zi de un aport neîntrerupt de arme, muniții, blindate, informații din partea națiunilor lumii libere conduse de noi, Statele Unite.

Putin mizează pe faptul că ne vom pierde interesul. Acesta a fost punctul meu de vedere, m-ați auzit spunând asta de la început, el conta pe faptul că NATO, Uniunea Europeană, aliații noștri și Asia se îndepărtează. El mizează pe faptul că unitatea occidentală va ceda. Încă mai pariază pe asta. Încă o dată, îi vom dovedi că se înșală. Nu ne vom înmuia hotărârea”, a continuat el.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: