Redactia.ro
Home » Știri » Vin ploile și furtunile. 25 de județe ale țării, aflate sub cod galben și portocaliu de vreme instabilă

Vin ploile și furtunile. 25 de județe ale țării, aflate sub cod galben și portocaliu de vreme instabilă

cod galben

Doar o singură zi ne mai desparte de weekend, însă meteorologii trag un semnal de alarmă și avertizează că vremea se va schimba radical, iar instabilitatea atmosferică va fi ridicată. 25 de județe din România sunt vizate de către avertismentele emise de către meteorologii ANM. Iată cum va fi vremea în următoarea perioadă!

Două coduri galbene și unul portocaliu, emise de către meteorologii ANM

Prima avertizare emisă de către meteorologi, una de tip Cod Galben este valabilă joi, între orele 12 și 21. Potrivit meteorologilor, în intervalul menționat, local vor fi perioade cu instabilitate atmosferică în zona montană, nord-vestul Olteniei și al Moldovei, în estul și sud-estul Transilvaniei și în sudul Banatului.  Vor fi înregistrate averse, descărcări electrice precum și intensificări de scurtă durată ale vântului.

O a doua avertizare de tip Cod Galben va intra în vigoare în cursul zilei de 15 iunie, de la ora 21 și va fi valabilă până pe 16 iunie la ora 12.00. În intervalul menționat anterior vor exista perioade de instabilitat atmosferică în zona Carpaților Occidentali și Meridionali, precum și în Oltenia sau vestul Transilvaniei.

Vremea este instabilă și vor cădea averse însemnate cantitativ

Există posibilitatea înregistrării de averse, descărcări electrice, precum și intensificărilor de scurtă durată ale vântului. Acumulările de apă vor fi cuprinsă între 20 și 40 de litri pe metru pătrat, conform meteorologilor Agenției Naționale de Meteorologie.

Meteorologii au emis și un Cod Portocaliu de averse torențiale și cantități însemnate de apă. Conform meterologilor Agenției Naționale de Meteorologie, codul va intra în vigoare astăzi la ora 21 și va fi valabil până la ora 12, în ziua de 16 iunie 2023. În intervalul menționat, în județul Caraș-Severin și în zona de munte a județelor Mehedinți, Gorj, Alba și Hunedoara vor fi averse torențiale și mai ales prin acumulare, cantitățile de apă vor atinge valori de 30…40 l/mp și izolat de peste 50 l/mp.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: