Redactia.ro
Home » Știri » Violeta Alexandru, anunț neașteptat despre pensii. Ce se întâmplă cu majorarea acestora

Violeta Alexandru, anunț neașteptat despre pensii. Ce se întâmplă cu majorarea acestora

Violeta Alexandru

Pensiile nu vor mai fi majorate, anunță Ministrul Muncii, Violeta Alexandru. Aceasta a explicat că nu există fonduri pentru această creștere, care o face nesustenabilă.

Astfel, planul PSD de a mări pensiile este posibil să nu mai fie dus la bun sfârșit, după ce liberalii au anunțat că nu există bani la buget pentru aceste creșteri semnificative. De altfel, în acest moment nu poate fi vorba de niciun fel de creștere, pentru că bugetul deja aprobat nu mai poate suporta alte modificări, mai ales în ceea ce privește creșterile.

Anunțul făcut de Ministrul Muncii: Nu se mai măresc pensiile

Astfel, Violeta Alexandru a explicat că majorarea pensiilor nu este sustenabilă, iar pentru aceasta nu există nicio planificare a bugetului. Abia la mijlocul acestui an se va lua o decizie în acest sens.

De unde şi-a imaginat PSD-ul ca va fi sustenabilă creşterea pe care a promis-o, de 40%? Noi vom identifica toate resursele financiare, dar vom lua o decizie după ce Ministerul Finanţelor ne va prezenta aceste date la mijlocul anului. În baza acestor cifre, vom lua împreună o decizie vizavi de ce poate suporta bugetul. Nu se pune problema că nu vrem să mărim pensiile. Aveţi în faţă un om foarte corect. Aici nu este vorba despre cine plusează mai mult, ci de posibilităţile reale ale economiei”, a anunțat Ministrul Muncii.

Totodată, Violeta Alexandru a explicat că dacă va avea loc această mărire anul acesta, este posibil să fie tăiate pensiile în viitor, un scenariu ce nu este de dorit.

E uşor să promiţi, dar noi trebuie să punem toate resursele pe masă, să analizezi ce posibilităţi ai. De aceea premierul a vorbit despre sustenabilitatea unei creşteri. Trebuie ca omul să aibă ce pune pe masă şi anul ăsta, şi celălalt, şi în următorul an. Nu vrem să ne aflăm, peste ceva timp, în situaţia de a trebui să tăiem din pensii”, a declarat Violeta Alexandru.

PSD a propus ca pensiile să fie mărite cu 40%, dar această măsură nu este văzută cu ochi buni de liberali, care spun că nu există bani la buget pentru această majorare.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: