Redactia.ro
Home » Știri » Viorica Dăncilă, nervoasă după tragedia de la Caracal. Măsuri fără precedent luate de premier

Viorica Dăncilă, nervoasă după tragedia de la Caracal. Măsuri fără precedent luate de premier

Viorica Dăncilă a făcut declaraţii la Palatul Victoria, în cazul Caracal. Premierul a anunțat că a hotărât convocarea Parlamentului într-o sesiune extraordinară și reînființarea funcției de sectorist.

Viorica Dăncilă a precizat că a luat măsuri importante, în urma tragediei care a sensibilizat o ţară întreagă.

Se împlinesc cinci zile de când vestea cutremurătoare ne-a lovit (cazul de la Caracal – n.red.). Este un caz șocant. Suntem oameni înainte de orice, avem familii, rude pe care vrem să le știm în siguranță. E firesc să ne doară imaginea unei cruzimi de nedescris, dar și incapacitatea celor care ar fi trebuit să acționeze”, şi-a început Viorica Dăncilă discursul.

Premierul a făcut un rezumat al consecinţelor acţiunilor deficitare în cazul Caracal:

Fac un sumar actualizat: a fost demisă conducerea instituțiilor implicate în proces, am cerut ca ministrul de Interne să meargă la fața locului și să coordoneze ancheta, am cerut MAI un raport minut cu minut, discutarea cazului în CSAT, am cerut o ședință de CSAT cât mai repede posibil. Am trimis corpul de control la MAI și într-o săptămână voi avea un raport. Toți funcționarii statului care au ca atribuție de serviciu salvarea oamenilor trebuie să înțeleagă că dacă nu faci tot ce trebuie să salvezi, plătești„.

Viorica Dăncilă, care a decis înființarea unui grup de lucru interinstituțional condus de Raed Arafat și convocarea Parlamentului în sesiune extraordinară, a mai zis că se va introduce postul de sectorist. Premierul a anunţat că a trimis corpul de control la Caracal, pentru a identifica neregulile comise, precum şi pe eventualii vinovaţi.

A existat până acum o concentrare exclusivă pe lupta anticorupţie, iar lupta împotriva criminalităţii a rămas în plan secund. Nu putem accepta acest lucru. Lupta împotriva corupţiei trebuie să continue, dar trebuie să o canalizăm din zona de spectacol şi de alocare exclusivă de resurse şi atenţie către zona de prevenţie„, a afirmat Dăncilă, la Palatul Victoria.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: