Redactia.ro
Home » Știri » Virgil Musta trage un semnal de alarmă: „Vor muri la domiciliu”

Virgil Musta trage un semnal de alarmă: „Vor muri la domiciliu”

Virgil Musta

Medicul Virgil Musta a precizat, luni seara, că autoritățile ar putea implementa soluții de limitare a răspândirii coronavirusului. Totodată, acesta trage un semnal de alarmă referitor la faptul că, dacă nu se vor lua măsuri drastice și rapide, România va trece prin situația prin care Italia și Spania au trecut.

Medicul Virgil Musta trage un semnal de alarmă

Ludovic Orban a declarat luni că va lua în calcul introducerea obligativității purtării măștii în zonele aglomerate, chiar dacă persoanele se află în aer liber, pentru a evita răspândirea coronavirusului.

Astfel, Virgil Musta medicul de la Timișoara a declarat pentru B1 că această regulă trebuie luată în considerare, deoarece zonele aglomerate pot deveni focare de infecție, chiar dacă se află în aer liber.

„Eu consider că în orice zonă sau în orice activitate, trebuie să evaluăm riscurile și dacă există risc de contaminare în zona respectivă vor trebui luate măsuri. Dacă într-o zonă, chiar dacă este în aer liber, oamenii stau unul lângă altul și respiră unul în fața celuilalt sau tușesc sau strănută, acea zonă poate deveni un focar de contaminare și de îmbolnăvire. De aceea, eu cred că orice activitate trebuie evaluată și să se ia măsuri pentru a nu deveni un factor de contaminare mai departe”, a precizat Musta.

Musta: Vor muri la domiciliu

Virgil Musta a subliniat faptul că autoritățile ar trebui să vină cât mai repede cu noi restricții pentru românii, altfel România poate trece prin aceeași situație prin care au trecut Italia și Spania.

Totodată, acesta a menționat că există posibilitatea ca sistemul medical să nu mai facă față, iar românii să moară acasă pentru că nu mai sunt locuri în spitale.

„Există soluții, dar nu toate sunt populare și ușor de luat, dar dacă nu luăm aceste măsuri și nu ne trezim în acest ultim moment, în acest al 12-lea ceas, riscăm să luăm calea Italiei și Spaniei sau a Franței, în care sistemul de sănătate să fie copleșit și lumea să moară la domiciliu pentru că nu mai are unde să se interneze. Nici nu vreau să mă gândesc la un asemenea scenariu. Eu încă sper că vom depăși cu bine această perioadă mai dificilă din viața noastră și, până la urmă, persoanele responsabile vor câștiga acest război”, a mai spus medicul Virgil Musta.

Potrivit medicului de la Timișoara, din cauza numărului mare de cazuri de coronavirus din ultimele zile, spitalele au rămas fără locuri.

Luni 27 iulie, autoritățile au raportat 1.104 de noi cazuri de coronavirus, din doar 7.574 de teste. Bilanțul persoanelor infectate cu noul coronavirus în România a ajuns la 45.902 de cazuri, dintre care 25.794 de persoane au fost vindecate și externate.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: