Redactia.ro
Home » Știri » Virusul West Nile. O femeie din Iași a fost internată în stare gravă

Virusul West Nile. O femeie din Iași a fost internată în stare gravă

Virusul West Nile. O femeie din Iași a fost internată în stare gravă

O femeie de 62 de ani este internată în stare gravă la secția de Anestezie terapie intensivă a Spitalului de Boli Infecțioase din Iași. Femeia a fost diagnosticată cu virusul West Nile.

Virusul West Nile. O femeie din Iași a fost internată în stare gravă

În urmă cu câteva zile, o femeie de 62 de ani a fost internată de urgență la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași. Conform Mediafax, , femeia primește tratament de specialitate pentru boala de care suferă și reacționează foarte bine, însă alte probleme medicale ale femeii au necesitat internarea la Terapie intensivă.

„Este primul caz de West Nile la Iaşi, este vorba despre o femeie de 62 de ani, cu comorbidităţi. Din cauza comorbidităţilor se află în terapie intensivă, şi nu din cauza gravităţii boli, boala a avut o evoluţie favorabilă. În momentul de faţă femeia este în terapie intensivă.”, a declarat managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi.

Femeia suferă de obezitate

Femeia de 62 de ani, este din Iași suferă de boală cardiacă și suferă și de obezitate.

Până la 14 august, la nivel național, numărul cazurilor de infecție cu virusul West Nile ajunsese la opt. Două dintre persoane afectate de virusul West Nile au murit. Cele două persoane erau din Călărași și Buzău.

Virsul West Nile. Cauze și simptome

Virusul West Nile este cauzat de o mușcătură de tânțar. Țânțarii transmit acets virus prin înțeparea unei păsări deja infectate. Însă, nu toate persoanele mușcate de țânțari dezvoltă acest virus.

Infecțiile cu West Nile au loc în perioada caldă, când țănțarii sunt activi. Perioada între momentul în care o persoană este mușcată de un tânțar infectat și momentul când apar semnele infecției, variază de la două până la 14 zile. Perioada de incubare poate să difere de la persoană la persoană, iar manifestările cu virusul West Nile poate să apară la 2 până la 14 zile de la momentul înțepăturii de țânțar.

Dacă o persoană are în organism virusul West Nile, va prezenta primele simptome ale infecției în interval de 3 până la 14 zile de la mușcătura de tânțar. Simptomele severe ale infecției cu virusul Wst Nile pot fi febra, confuzie, convulsii, slăbiciune musculară, pierderea vederii, amorțeala și paralizia.

De asemenea, o infecție gravă poate dura și mai multe săptămâni. Formele ușoare ale infecției pot fi, febra, dureri de cap, dureri în tot corpul, greață, vărsături, ganglioni limfatici umflați, erupții pe zona pieptului sau pe abdomen.

Metodele de diagnosticare se fac următoarele teste, teste de laborator, puncția lombară, RMN sau alte investigații la nivelul creierului.

Citeste si:Avertisment oficial! Turiștii care vor pleca în Grecia vor putea fi în pericol

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: