Redactia.ro
Home » Știri » Vitamina D scade riscul de contracta coronavirusul. Studiul surprinzător al medicilor americani

Vitamina D scade riscul de contracta coronavirusul. Studiul surprinzător al medicilor americani

Vitamina D scade riscul de contracta coronavirusul

Vitamina D poate deveni un tratament împotriva coronavirusul. Comform specialiștilor americani, o cantitate suficientă de vitamina D reduce riscul de infectate cu COVID-19 cu 54%.

Vitamina D scade riscul de contracta coronavirusul. Studiul surprinzător al medicilor americani

Medicul Michael Holick, profesor de medicină, fiziologie și biofizică la Școala de Medicină a Universității din Boston susține că un singur medicament care se găsește peste tot în lume ajută populația împotriva coronavirusului, și anume Vitamina D.

Echipa medicului Holick a studiat probe de sânge din Quest Diagnostics a mai mult de 190.000 de americani din toate cele 50 de stat și au descoperit că persoanele care nu aveau vitamina D suficientă în corp erau pozitivi la COVID-19, spre deosebire de cei care aveau nivelul adecvat de vitamina D.

Potrivit Cancan.ro, riscul apariției noului virus a scăzut după ce nivelurile de vitamina D au crescut. Motivul pentru care mulți oameni au deficiență de vitamina D în corp, se datorează faptului că aceasta se găsește în cantitate mică în alimente.

De asemenea, medicul Holick susține că vitamina D se găsește oriunde în farmacii, și că nu este niciun pericol dacă se consumă vitamina D. „Este perfect sigur. Este considerat de mulți nutrientul deceniului””, a spus Holick.

Rolul vitaminei D în sănătatea organismului

Vitamina D este una dintre multele substanțe nutritive de care corpul nostru are nevoie pentru a rămâne sănătos. Aceasta este produsă de organism atunci când pielea este expusă la soare, și când se consumă anumite alimente, precum peștele, ouă și produse lactate.

Vitamina D ajută la formarea oaselor și la menținerea sănătății lor, având și rolul în asimilarea calciului și a fosforului la nivelul intenstinului subțire, precum și în fixarea acestora în oase.

La copii, vitamina D poate dezvolta rahitism, care se prezintă prin arcuirea picioarelor, în timp ce la oamenii maturi, duce la osteomalacie și poate dezvolta afecțiuni mult mai grave.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: